PA DA VIDIMO TKO JE DIZAO CIJENE! Od petka ćete na posebnoj stranici moći pratiti i uspoređivati cijene u trgovačkim lancima

Foto: Jadran Babic / CROPIX

Internetska stranica na kojoj će građani moći pratiti i uspoređivati cijene u trgovačkim lancima, kako bi znali koji trgovac neopravdano diže cijene pod krinkom prelaska na euro kreće preksutra. Riječ je takozvanim “bijelim listama”.

 U utorak je održan konačni sastanak oko ovog pitanja, pa nam je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Zagreb Josip Zaher na konferenciji Eurotransformacija Hrvatske potvrdio kako će se bijele liste konačno pojaviti u petak.

“Nakon jučerašnjeg sastanka trgovaca u Ministarstvu gospodarstva, dogovoreno je da u petak idu bijele liste. Pristali su KTC, Tommy i Konzum”, potvrdio nam je Zaher.

On je dodao i da je na listi i dalje 80 kategorija proizvoda, prehrambenih i neprehrambenih, s 300 artikala.

Zaher je rekao kako ne zna kako će točno izgledati stranica na kojoj će cijene biti objavljene te otkrio što s onim trgovcima koji se nisu odazvali.

 “Neće biti nikakvih kazni za trgovačke lance koji se nisu odazvali”, potvrdio je.

A hoće li hrana još poskupjeti pogledajte u videu u kojem su svoja predviđanja iznijeli stručnjaci i poduzetnici na konferenciji Eurotransformacija Hrvatske.


Komentari