Ozbiljno upozorenje iz Gradskih groblja: Ne ostavljajte svoje OIB-e i podatke putem telefona nego sve prijavite policiji!

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Zagrebačka Gradska groblja upozoravaju vlasnike grobnih mjesta da je zabilježena zloupotreba traženja OIB-a.

“Nekolicina građana prijavila je da su ih kontaktirale putem telefona osobe koje su se predstavile kao djelatnici Gradskih groblja te zatražile OIB korisnika grobnog mjesta”, kažu u priopćenju.

Na upozorenje građana da ih telefonom zovu nepoznate osobe i u ime Gradskih groblja od njih traže OIB (osobni identifikacijski broj), Gradska groblja upozoravaju javnost da to ne čine njihovi djelatnici.

Građanima preporučuju da svaki takav pokušaj prijave policiji.

Građani svoj OIB mogu dostaviti Gradskim grobljima isključivo osobno dolaskom u upravnu zgradu koja se nalazi u ulici Hermanna Bollea 27, Zagreb u uredovno vrijeme, poslati pismeno poštom, ispuniti e obrazac za dostavu OIB-a na web stranici: www.gradskagroblja.hr ili dostaviti putem elektronske pošte na adresu [email protected]


Naime, neki od korisnika grobnih mjesta i/ili platitelji grobne naknade Gradskih groblja, još uvijek nisu dostavili OIB koji je potreban kako bi razlikovali korisnike istog imena i prezimena te kako bi mogli utvrditi korisnike više grobnih mjesta”, stoji u njihovu priopćenju.

Komentari

loading...