OZBILJNA KONKURENCIJA RIMCU? Na svjetsko tržište stigao novi superautomobil

Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

Svjetsko tržište postalo je bogatije za prvi superautmobil s više od 3000 konjskih snaga, a do “stotke” mu je potrebna samo 1,5 sekundi.

Ovih je dana pokrenuta reklamna kampanja u režiji grčkog poduzetnika Spyrosa Panopoulosa, vlasnika tvrtke SP Automotive koja je izbacila novi automobil pod imenom SP Automotive Chaos.

Priznjanje su dobili i od portala Luxurylaunches.com koji je objavio da Chaos ne predstavlja samo novi automobil već i novu vrstu “jurilica”.

“Nakon superautomobila, hiperautomobila i megaautomobila, sada imamo potpuno novi pojam u automobilskoj industriji za automobile koji su ultra-moćni” naglašava spomenuti portal predstavljajući SP Automotive Chaos, odnosno dvije njegove dosad ponuđene verzije, prenosi Jutarnji.

Prva, osnovna Earth verzija ima 2049 konjskih snaga, dok je druga, Zero Gravity s impresivnih 3065 konjskih snaga.

Proizvođač tvrdi da je za sada spreman proizvesti dvadesetak Chaosa po prodajnoj cijeni od 14 milijuna dolara.

Spomenuti portal navodi kako se Chaos može usporediti tek s automobilima poput Bugatti Chirona i SSC Tautare.

Za primjer, Nevera Mate Rimca ima 1914 konjskih snaga a da dosegne ubrzanje od 100 kilometara na sat treba 1,85 sekundi.

Chaos je svojevrsna “rukavica bačena u lice” Mati Rimcu koji je svoju Neveru preporučio kao najbrži automobil na svijetu. Uz to, Rimac je kao jedan od ciljeva nakon preuzimanja Bugattija u širem aranžmanu s Porscheom označio razvoj novog superautomobila, naprednijeg od spomenutog Chirona, piše Jutarnji.

Komentari