Ovog čovjeka možete vidjeti na Trgu Bana Jelačića kako prosvjeduje zbog smrti kćerke. Sada poklanja građevinski materijal unesrećenima u potresu

Fotografija čitatelja

Ovog čovjeka možete vidjeti svaki dan na Trgu Bana Jelačića kako stoji s velikim komadom kartona na kojoj su prikazane slike djeteta. Radi se o njegovoj kćeri koja je preminula prije četiri godine za vrijeme operacije u KB Zagreb. Imala je četiri godine.

Enver Beka i njegova supruga Emina Bajrić, uvjereni su da je mala Šeherezada umrla zbog greške liječnika, i ustrajni su u svom cilju da to i dokažu. Naime, kasnije je iz bolničke dokumentacije utvrđeno da je djevojčica dobila mnogo veću dozu anestezije nego što je propisano djetetu njezine dobi. Pokrenuli su i pokret ‘Pravda za Šeherezadu’ koji je jedno vrijeme imao veliki odjek u medijima, ali onda je sve to u javnosti zamrlo.

Iako je i dalje shrvan zbog smrti kćeri i, kako smatra, zataškavanja istine, Beka je odlučio napraviti humanu gestu i pokloniti građevinski materijal onima čije su kuće stradale u potresu i poplavi u Zagrebu, piše Večernji list.

Taj je materijal inače planirao iskoristiti kako bi nadogradio kuću, ali nakon gubitka kćeri više mu nije potreban. Sada samo želi pomoći unesrećenim ljudima koji nemaju novca.

– Imam kuću u Novom Jelkovcu i htio sam raditi na njoj, ali meni je život sad stao. Tako da meni to više ne treba. Imam crijepa, neka vrata, nešto prozora.. I poklanjam onimia koji su stradali od potresa, jer želim nekome pomoći. Neka mi se slobodno jave ovdje na Trg bana Jelačića, jer tu živim dok ne dobijem pravdu za Šeherezadu. Ako netko nema prijevoza, imam ja kombi, posudit ću mu i neka si odveze. Ail ne mogu ići s njima jer ja odave ne želim otići sve dok ne dobijem pravdu”, ispričao je Pixellovom reporteru, a njegove je riječi prenio Večernji list.


Komentari