Ovo su dokazano najstresniji poslovi na svijetu: Velik broj Hrvata može to potvrditi, jeste li vi među njima?

Posaouturizmu.hr

Burzovni mešetar, vozač autobusa, teta u vrtiću, pilot, blagajnica, liječnica – sve su to zanimanja koja si možemo zamisliti na prvom mjestu liste najstresnijih poslova na svijetu. Ali ne, najstresniji posao na svijetu je – prema istraživanju Southern Medical University u Kini – posao konobara/ice, piše miss7.

Malo ga se cijeni, a pritisak je velik Možda ti to u početku zvuči malo čudno – jer ipak je riječ o poslu koji ima manje odgovornosti od posla, recimo – pilota. Međutim, ako se malo bolje razmisli, čini se da je rezultat istraživanja prihvatljiv. Naime, konobari stalno stoje za vrijeme svog posla te su konstantno pod psihičkim i fizičkim pritiskom, a faktor stresa je enormno visok. S druge strane, konobare malo cijene i – kao da to već nije dovoljno – njihov posao je vrlo nefleksibilan. Povrh svega, konobari nemaju baš veliku plaću, a niti društveni status.

Znanstvenici su također otkrili da konobari zbog stresa češće posežu za cigaretom i alkoholom. Istraživanje je trajalo 17 godina, a obuhvatilo je 136.000 ispitanika.

Komentari