OVO JE URNEBESNO: Drama oko Tesle na euru ne jenjava, a pojavili se i aktualni motivi: ’Što smo ćapnuli, ćapnuli smo’, Severina, banana…

Foto: Pixabay

I danima nakon što je premijer Andrej Plenković otkrio koji će motivi biti na kovanicama eura, ne stišavaju se reakcije. U sve se sada upleo i predsjednik Zoran Milanović, a reagirala je i srpska banka.

No, čitava ta priča izrodila je poprilično zanimljive reakcije građana, a mi donosimo neke od njih.

“Ako se nastavi sapunica s motivima na euro kovanicama, Nikola Tesla će morati mijenjati ime u 50 cent”, napisali su jedni. “Svađa treba li Tesla na novčanicu eura ili ne. Steven Seagal već ima srpsko državljanstvo. Mi damo hrvatsko Chuck Norissu. Mi Chucka na euro, s Srbi sutra Stevena. I isprdamo cijelu priču kako spada”, ističu drugi.

Drugi su se osvrnuli na reakciju srpske banke pa istaknuli: “Najbolje bi bilo da NBS kao znak dobre volje prema Hrvatskoj zbog slučaja Tesla na srpski euro jednog dana stavi Severinu”.

No, bio je i jedan poprilično aktualan prijedlog, a tiče se posljednjih afera u gradskoj upravi Zagreba. “Čudi me da na kovanicama eura nismo predložili da imamo slogan uz motive. Recimo: ’Tko je jamio, jamio je’ ili ’Što smo ćapnuli, ćapnuli smo’. Ipak su to najpopularnije izjave u Hrvata…”.

Naposljetku, bilo je i prijedloga koji odražavaju loše stanje u državi. Tako je netko dao ideju da na kovanici bude banana, “jer smo banana država”, dok drugi zaključuju: “Puno se vi tučete oko Tesle za narode kojima je pola države još uvijek bez struje”.

Podsjetimo, premijer Plenković rekao je kako će motivi na eurima biti šahovnica, karta Hrvatske, kuna, Nikola Tesla i glagoljica. “Šahovnica kao podloga, a onda bi išlo redom – karta Hrvatske na 2 eura, kuna na 1 euro, na 50, 20 i 10 centi Tesla i na 5, 2 i 1 cent glagoljica”, pojasnio je.

Komentari