OVO JE APSURD! Oboljele od korone žele smjestiti u hotel koji ne radi?! Razlog zatvaranja – legionela!

Foto: Ivana Batev / CROPIX

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar pokrenuo je inicijativu da se umjesto u Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, kada se za to pokaže potreba, oboljeli od virusa COVID-19 smjeste u hotel koji ne radi.

A razlog zbog kojeg ne radi je još bizarniji.

“Hotel je morao biti zatvoren zbog sanitarnih uvjeta jer su u cijevima pronašli legionelu. Da bi nastavili s radom, trebalo je uložiti oko 300.000 kuna. Više nisu postojali sanitarni uvjeti za nastavak s radom”, rekao je pouzdani izvor za portal Ni Zagorje malo.

Vlasnike Hotela u Krapinskim Toplicama, tvrde, nitko nije niti pitao smiju li i pod kojim uvjetima koristiti njihovu nekretninu.

“Mene nitko nije kontaktirao, a ne znam koga su drugog mogli. Jedino ako župan nije zvao Kineze u Kinu. Doista ne znam kako si je to gospodin Kolar umislio, ne znam na koji način bi to funkcioniralo. To nije jednostavno, pa treba neki novac da bi se to organiziralo. To je hotel, koji je zapušten, bez struje, plina, nije to bolnica. U toj zgradi, zatvorenom hotelu, ne postoje nikakvi zdravstveno-sanitarni uvjeti za smještaj bolesnika”, rekao je Mario Rendulić u ime Spring Spa Hotela, tvrtke koja je vlasnik zgrade.

O tome se razgovaralo još proljetos, no Kolar je jučer je najavio kako su poslali prijedlog u Zagreb da to bude zgrada hotela u Krapinskim Toplicama. On je zatvoren 1. listopada.

I Rendulić je potvrdio da ne postoje sanitarni uvjeti za ikakav rad, pogotovo ne za smještaj pacijenata. Da je pronađena legionela, potvrdili su i u Državnom inspektoratu.

“Mi smo 16. rujna od epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije dobili obavijest da su u dva uzastopna uzorka vode pronašli legionelu. Odmah idući dan, 17. rujna na teren je izašla Sanitarna inspekcija i hotelu izdala Rješenje o provođenju sigurnosnih mjera za smanjenje rizika od legionarske bolesti”, odgovorili su portalu Ni Zagorje malo.

Legionela je bakterija koja je vrlo važan uzročnik upale pluća.


Komentari