Ovlast za otkazivanjem okupljanja u rukama je organizatora, a evo što je odlučila Tvornica Kulture

Foto: Facebook

Zagrebačka koncertna dvorana Tvornica kulture očitovala se o novim mjerama i odredbama Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu te je navela kako će se pridržavati mjera izrečenih za koncerte s preko 1000 posjetitelja koji su u njihovoj organizaciji planirani do 4. travnja.

“Sa svim izvođačima smo u intenzivnim pregovorima i uskoro ćemo objaviti konkretne odluke za koncerte Artan Lili, The Boomtown Rats, Partibrejkers i Jura Stubić & Film. S druge strane, za sve koncerte nakon 4. travnja ćemo se naknadno očitovati sukladno razvoju situacije”, kazali su. 

S obzirom da se prostor Tvornice kulture često iznajmljuje vanjskim organizatorima, navode iz Tvornice, oni će samostalno javiti koji njihovi događaji se održavaju, a koji otkazuju ili odgađaju.

“Naša preporuka svima je naravno strogo pridržavanje važećih mjera”, zaključuju. 

Naposljetku, o organizaciji događaja očitovao se i Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske koji je i donio skup preporuka za odgodu ili ograničavanje organiziranih skupova za događanja u zatvorenom.

“Potaknuti upitima organizatora događanja podsjećamo kako Ured za upravljanje u hitnim situacijama nema ovlasti donositi mjere vezane za odgodu ili ograničavanje organiziranih skupova. Prema spomenutim preporukama organizatori skupova ili javnih okupljanja prije početka manifestacije moraju osigurati suglasnost nadležnog županijskog stožera civilne zaštite, a koja će se temeljiti na prethodnom mišljenju nadležnog Zavoda za javno zdravstvo”, navode.


Komentari