Ove dvije frakcije večeras odlučuju o GUP-u: Hoće li ostati pri amandmanima iz srpnja?

CROPIX

N1 neslužbeno doznaje da je dogovor sa sastanka Plenkovića, Mikulića, Prgometa oko GUP-a, na kojem su danas u Vladi bili i ministri Medved i Božinović, ali i Jandroković te Bačić da zagrebački HDZ ostane pri odluci iz srpnja i šest amandmana koje je Gradski odbor tada izglasao.

Večeras će zagrebački HDZ-ovci o tome raspravljati i glasati prihvaćaju li takvo rješenje za GUP.

Izvori sa sastanka daju oprečne informacije, jedni tvrde da je većina na današnjem sastanku predlagala ovakvo rješenje s amandmanima, dok drugi kažu da je stav na sastanku o tome bio podijeljen.

N1 doznaje da će Mikulić na gradskom HDZ-u večeras otvoriti raspravu i glasanje o tom prijedlogu.

Oporba smiruje gradonačelnika: Ništa se dramatično neće dogoditi ako GUP ne bude izglasan

Podsjetimo, predsjednik zagrebačke organizacije HDZ-a Andrija Mikulić ranije danas kazao je da će odluku o davanju ili nedavanju podrške zagrebačkom GUP-u, koja je političke prirode, donijeti tijela gradske organizacije HDZ-a na večerašnjem sastanku

“Ovo je politička odluka. Večeras sam sazvao sjednicu Predsjedništva gradskog odbora HDZ-a i sjednicu gradskog odbora, i to je tijelo koje donosi odluke ovoga tipa. Večeras ćemo donijeti konačnu odluku”, rekao je Mikulić.

Ustvrdio je da njegova zadaća slušati volju većine u svojoj stranci, no nije želio iznijeti vlastiti stav o GUP-u.

“Ja nisam u prilici postavljati ultimatum, ali kao predsjednik Skupštine i kao član HDZ-a tražim da HDZ vrlo jasno donese stav vezano uz GUP, da ga jednostavno više ne pimplamo jer to nije korektno ni prema građanima, stranci i koalicijskom partneru”, ocijenio je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Drago Prgomet.

Gradski HDZ jasan: ‘Ako se prihvate naši amandmani, podržat ćemo i proračun i GUP’


Komentari