OVAJ VIDEO PROTIV NASILJA OSVOJIO JE SVIJET: Provjerite i zašto (VIDEO)

Screenshot/Youtube

Klinci nekada najbolje objasne stvari. Poruka koju je odaslao šestogodišnji Alessandro zaista govori sve. “U dječjem svijetu, žene se ne udaraju”, zaključio je.

Iako je nastao početkom godine i već nekoliko puta bio spominjan kao najutjecajniji video, valja ga se prisjetiti i još jednom ukazati na problem nasilja nad ženama. Ovaj video naziva “Slap her” (Ošamari ju) kazuje vam zašto biste trebali poštivati žene i zašto na njih nikada ne biste trebali dići ruku i to vam kazuje iz najiskrenijeg kuta, onog dječjeg.

Poanta uratka jest pokazati kako ljudi nisu rođeni kao nasilna bića već da je to njihov odabir, a to možemo vidjeti na kratkom eksperimentu provedenom na nekoliko mališana. Od njih se tražilo da prvo kažu par stvari o sebi, koliko godina imaju, što bi željeli raditi i zašto, a na koncu su ih upoznali s djevojčicom Martinom. Upitali su ih što im se sviđa na Martini, a dječaci su na simpatičan način opisivali kako vole njenu kosu, ruke, odjeću. Potom je od njih traženo da naprave smiješnu facu što su svi i napravili. No, taman kad su se počeli opuštati i smijati od njih je traženo da Martinu ošamare što jače mogu.

Isprva dječaci su s nevjericom gledali traži li se to uistinu od njih, ali niti jednome nije palo napamet udariti Martinu. Svi su odlučno odgovorili ne, a razlozi zbog kojih to nisu napravili upravo su i poanta ovog videa. “Ne mogu to napraviti. Ona je djevojka. Djevojke se ne smije udarati”, kazao je jedan dječak, a drugi se nadovezao, “Postoji izreka koja kaže da se djevojke ne smije udariti ni cvijetom. Ne mogu je udariti jer je lijepa i jer je djevojka”, poručio je simpatični dječak. No, poruka koju je odaslao šestogodišnji Alessandro zaista govori sve. “U dječjem svijetu, žene se ne udaraju”, zaključio je.


Komentari