Otvorena nova zgrada Veleposlanstva Ruske Federacije: Lavrova dočekali gradonačelnik Bandić i Grabar-Kitarović

Photo: Robert Anic/PIXSELL

U Zagrebu je danas održana svečana ceremonija otvaranja nove zgrade Veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj.

Svečanom je otvaranju prisustvovao i ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov. U Bosanskoj ulici dočekali su ga hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić.

“Prijateljstvo između Zagreba, Moskve, Sankt Peterburga i Sjeverne Osetije traje 21 godinu”, poručio je gradonačelnik te podsjetio na dobru suradnju dviju država.

“Drago mi je da je prvi čovjek ruske diplomacije, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov posjetio Zagreb i sastao se s najvišim predstavnicima vlasti u Republici Hrvatskoj”, rekao je Bandić.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Tom prigodom ruski ministar vanjskih poslova gradonačelniku Bandiću je uručio priznanje
čelnika Republike Sjeverne Osetije – Alanije, odnosno zahvalu na pomoći i podršci koju pruža stanovnicima grada Beslana pogođenim tragedijom u rujnu 2004. , kada je u terorističkom napadu na osnovnu školu stradalo više stotina stanovnika tog grada.

Podsjetimo, od 2004. djeca iz Beslana u organizaciji Grada Zagreba tradicionalno ljetuju u Hrvatskoj.

Izrazivši zahvalnost na pozivu da posjeti Sjevernu Osetiju, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je u razgovoru s ministrom Lavrovom uputio i pozdrave predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je uručio orden za prijateljstvo dviju zemalja.


Komentari