Otvaranje škola zateklo Zagreb, žurno traže podatke od Ministarstva i gradskih škola

Ilustrativna fotografija (foto: Tonci Plazibat / CROPIX)

Iz Grada Zagreba po pitanju obrazovanja odaslana su dva pisma. Prvim je od gradskih škola zatraženo da dostave podatke o broju učenika koji će pohađati razrednu nastavu, a drugim od mjerodavnoga ministarstva traže da Gradskom uredu za obrazovanje žurno dostave upute i preporuke vezane uz organizaciju rada škola i vrtića.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić kazao je kako su podaci potrebni kako bi se predškolske ustanove i razredna nastava od 1. do 4. razreda osnovne škole, što bolje pripremile i što učinkovitije organizirale rad te očuvale zdravlje i sigurnost svih učenika.

Grad Zagreb te je podatke od osnovnih škola zatražio u četvrtak, odmah po zaključku Vlade Republike Hrvatske.

Od Ministarstva znanosti i obrazovanja grad traži jasnu informaciju o tome hoće li za učenike razredne nastave, čiji roditelji neće biti suglasni s tim da njihova djeca od 11. svibnja pohađaju nastavu u školskim ustanovama, i dalje biti organizirana nastava na daljinu.

“Gradski ured za obrazovanje će, čim od mjerodavnoga ministarstva dobije tražene podatke, obavijestiti škole i roditelje te, sukladno uputama Ministarstva i nadležnih službi, pri organizaciji nastavka rada u vrtićima i školama poduzeti sve potrebne radnje kako bi se očuvalo zdravlje i sigurnost svih učenika”, istaknuli su.


Komentari