OTVARA SE 1. SVIBNJA: Novi plac za obrtnike s Borongaja milijun kuna skuplji od planiranog

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U Dupcu se konačno montiraju modularni objekti u koje će se smjestiti obrtnici s Borongaja, a kako oni prodaju tekstil, prvi radni dan planira se obilježiti modnom revijom, piše Večernji.

“Trenutačno se sklapaju metalne konstrukcije koje se rade u Zaboku i dopremaju u Dubec. Kad se sve one poslože, još se moraju obložiti, a prema terminskom planu koji nam je dao izvođač radova sve bi trebalo biti gotovo do 15. travnja” kaže voditelj Tržnica Stanko Gačić, pa dodaje kako će otvorenje tržnice sigurno biti do 1. svibnja.

Podsjetimo, rok za otvaranje, koji je najavio gradonačelnik Milan Bandić pretprošle godine, bio je u proljeće prošle godine, ali se otvaranje odgodilo zbog problema javne nabave. Točnije, zbog nabave kućica, koje se trenutačno punom parom montiraju na istoku grada.

Kad se prvi puta tražila tvrtka koja će ih izraditi i postaviti, stigla je samo jedna ponuda koju Grad nije želio prihvatiti jer je cijena kućica bila previsoka. Natječaj se morao raspisivati ponovno, a posao je na kraju dobila Teh-gradnja koja će također modularne objekte isporučiti za milijun kuna više nego je Grad računao. One su trebale stajati 2,75 milijuna kuna, a koštat će na kraju ipak 3,75 milijuna, s time da je ponuda Teh-gradnje bila najpovoljnija od devet pristiglih.

U Dubec se trebaju, podsjetimo, preseliti zakupci koji svoju robu prodaju na Borongaju, a slože li se oni s idejom Holdingove podružnice, novi bi se plac, otkriva nam Gačić, trebao otvoriti modnom revijom.

“Napokon! Veselimo se otvaranju placa jer gotov je već mjesecima, ali ispod krova nema ničega. Prekjučer su počeli s montažnom kućica i kad završe, bit će to odlično mjesto za okupljanje. Čuli smo da će biti i kafića pa ćemo moći popiti i kavu ako zakasnimo na bus” kaže Petra Meštrović, jedna od prolaznica na okretištu Dubec.

Zadovoljni su raspletom i obrtnici s Borongaja koji jedva čekaju da se presele. “Bit će nam malo neobično u početku jer ipak je to posve nova lokacija, ali vrijeme je već da to bude gotovo i da se spakiramo” kažu obrtnici koji odbrojavaju zadnje dane podno Maksimirskog stadiona.


Komentari