Otkriveni detalji napada na Petrača: ‘Prestrašio sam se riječi koje mi je uputio, pomislio sam da ima oružje’

Ronald Gorsic / Davor Pongracic / CROPIX

Dok Vjeko Sliško zbog premlaćivanja kontroverznog poduzetnika Hrvoja Petrača provodi dane u remetinečkom pritvoru, protiv Petrača je zagrebačka policija podnijela dvije prekršajne prijave.

Policijska uprava zagrebačka utvrdila je da je Petrač prekršio članak 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaj iz članka 82., stavak 1., točka 10. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a za što mu je dostavljena obavijest o prekršaju, doznaje Jutarnji.

“Prestrašio sam se riječi koje mi je uputio. Rekao mi je: ‘Zapamti ovo lice, rekao sam ti, zapamti ovo lice. Ja sam Vjeko Sliško. Ubit ću te!’ A kad je krenuo rukom prema svom pojasu, pomislio sam da ima neko oružje. Zato sam ga desnom rukom udario u glavu, a na to mi je on uzvratio i zadao mi nekoliko udaraca u glavu. Pao sam na tlo, u desnoj nozi sam osjetio snažnu bol i nakon toga se više ničega ne sjećam do dolaska Hitne”, ispričao je Hrvoje Petrač policiji nakon događaja.

Te kobne subote 12. listopada oko 22.25 sati Sliško i Petrač susreli su se sasvim slučajno ispred zagrebačkog hotela Esplanade gdje su se zbog parkinga potukli. Petrač je pao na tlo gdje ga je Sliško nastavio udarati. Petrač je zadobio prijelom gležnja s iščašenjem te višestruke kontuzije glave i lica s oguljotinama.

Nesvakidašnji obračun vidjelo je niz svjedoka, a policija je ispitala Petračevu nevjenčanu partnericu koja ga je zatekla u krvi te djelatnike hotela.

“U jednomu sam trenutku čuo galamu i uočio kako se naš hotelski gost Hrvoje Petrač fizički obračunavao s nepoznatim muškarcem. Hrvoje je ležao pored svoga vozila, a ja sam ga zajedno s jednom osobom podigao. Bio je sav krvav. Inače, poznajem Petrača jer često odsjeda kod nas, dok sam drugog muškarca vidio prvi put”, ispričao je jedan od zaposlenika hotela.

“Mogu samo potvrditi da sam uložio žalbu na rješenje o određivanju istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je riječ o gruboj zamjeni teza. Moj branjenik Vjeko Sliško je napadnut. Na njega je prvi nasrnuo Hrvoje Petrač, a Sliško je odbio napad nakon što je zaprimio udarce. I nije istina da je Sliško osuđen presudama kako što se tvrdi, već je riječ o jednoj presudi donesenoj temeljem sporazuma za što je u cijelosti odradio rad za opće dobro i za koju je nastupilo vrijeme zastare jer je proteklo više od pet godina”, kaže za Jutarnji Sliškov odvjetnik Milko Križanović.


Komentari