OTKRIVAMO! Nastavak slučaja Botinec: Poslove su dobila čak DVA financijera Bandićeve stranke!

Snimio: Bruno Konjevic / COPIX

Iako se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić silno trudi pobjeći od reputacije da je pretjerano širokogrudan prema svojim prijateljima, to mu baš u zadnje vrijeme ne uspijeva, a posljednja u nizu afera Bandićevih financijera veže se uz izvođenje radova oko rekonstrukcije kanalizacijskog sustava u Botincu.

Stanovnici Botinca već su mjesecima u problemima zbog nesnosnog smrada koji se širi zbog loše izvedenih radova, a koje je kao privatni podizvođač izvodila tvrtka GUP d.o.o., čiji je vlasnik Vjekoslav Mraz, koji je 2017. Bandićevoj stranci donirao iznos od 20 tisuća kuna.

Financijer Bandićeve stranke dobio posao od grada: Mrazova tvrtka bila je podizvođač radova u naselju Botinec!

Ne jedan, već dva!

No, priča tu ne staje. Poduzetnik i izvođač radova Vjekoslav Mraz nije jedini koji se našao u kotlu smrada slučaja Botinec. Naime, u projektu izgradnje i sanacije kanalskih priključaka, čija je vrijednost procijenjena na 10 milijuna kuna, osim Mrazove tvrtke GUT d.o.o, kao jedan od podizvođača navedena je i tvrtka Bolčević-gradnja d.o.o, čiji je vlasnik Darko Bolčević

Darko Bolčević je, baš kao i Vjekoslav Mraz, donirao 20 tisuća kuna stranci Milana Bandića. U nevjerojatnom spletu okolnosti, ne samo da su Bolčević i Mraz Bandiću donirali isti iznos pa zatim radili na istom projektu nego su donaciju uplatili istog dana – 18. svibnja 2017. godine. 

Izvješće donacija stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti za 2017.godinu
Izvješće donacija stranci Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti za 2017.godinu
Dio izvješća o javnoj nabavi Grada Zagreba za 2018. godinu i prvi kvartal 2019. godine

Botinec im nije jedini posao od grada

Bandićevu povjerenju u ove poduzetnike nema kraja. Istraživanje koje smo poduzeli pokazuje da su i Bolčevićeva i Mrazova tvrtka ove godine, kroz procese jednostavne nabave koju je provodio Grad Zagreb, izabrane za unosne poslove, od kojih će uprihoditi pozamašne iznose.

Mrazova je tvrtka ove godine u srpnju na natječaju dobila projekt izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda u Gornjodemerskoj ulici. Prihvaćena ponuda bez PDV-a iznosila je 298.647,20 kuna, a s PDV-om točno 50.000 eura.

Građevinski poduzetnik Bolčević će, pak, na račun radova u Zagrebu, ove godine uprihoditi još više – ukupno 721.148,60 kuna bez PDV-a.

Bolčević-gradnja odabrana je kao izvođač radova na izgradnji javnog kanala u ulici Šušnjevec kod kućnog broja 49 i na izgradnji nogostupa s rekonstrukcijom prometnice u ulici Dragutina Domjanića u Sesvetama. Treći posao, onaj na izgradnji javnog kanala u ulici Novi Petruševec 1a-1h, ujedno je pojedinačno i najskuplji – za njega će grad Bolčeviću iskeširati 437.025,00 kuna. 

Botinec smrdi, kao i poslovi Bandićevih financijera

U Botincu i dalje nesnosan smrad, a afera Bandićevih financijera širi se iz dana u dan. Stanovnici tog područja tvrde kako radovi nisu dobro izvedeni te da zbog toga imaju problema, no gradske vlasti i dalje mudro šute o tom problemu.

Možda baš zato što je previše donatora upleteno u priču koja svakim danom poprima razmjere sve veće katastrofe, čije se rješavanje ako se pita vlast, baš i ne nazire tako skoro…

 

Komentari