Na dva kotača otkrijte Zagreb: Sudionici osvajaju nagrade sponzora!

Pixabay

Grad Zagreb, podržao je projekt studentskih sekcija Medicinskog fakulteta „Bicikliranjem do
zdravlja“ koji će se održavati svake nedjelje kroz mjesec svibanj (05.05., 12.05., 19.05. i 26.05.) 2019. godine u 17 sati na jezeru Jarun. Okupljanje je u 17 sati kod glavnog ulaza na jezero Jarun (Hrgovići), a vozit će se 30 minuta.

Projekt „Bicikliranjem do zdravlja“ zamišljen je kao javnozdravstvena intervencija s
ciljem promicanja bicikliranja, prvenstveno među studentskom populacijom, ali je želja ovim projektom obuhvatiti i što veći broj građana. Bicikliranje se pokazalo kao učinkovita sportska aktivnost koja može zamijeniti korištenje automobila i javnog prijevoza. U želji da se studenti potaknu na korištenje bicikla umjesto drugih prijevoznih sredstava organizira se, svake nedjelje tijekom mjesec svibnja, okupljanje u poslijepodnevnim satima na jezeru Jarun te zajednička vožnja unaprijed dogovorenu rutu biciklom.

Potvrde za sudjelovanje će se skupljati u obliku štambilja, za svaki dolazak, a sudionici koji budu sudjelovali sve 4 nedjelje biti će nagrađeni jednom od nagrada sponzora. Za studente 1. i 2. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu bicikliranje je predviđeno kao moguća zamjena za nastavku TZK-a.

Prije izvođenja samog projekta, sindikat biciklista će održati edukativno predavanje o sigurnom kretanju biciklom kroz promet u Zagrebu kako bi se svi sudionici upoznali sa zakonima vezanim uz bicikliranje.

Drugu nedjelju projekta (12.5.) projektu će se pridružiti EMSA Zagreb koja će u sklopu Bolnice za medvjediće pripremiti radionice za djecu. Posljednju nedjelju (26.5.), uz bicikliranje će biti organizirana i antropometrijska mjerenja (tjelesna masa, indeks tjelesne mase (ITM), postotak masnog i mišićnog tkiva, visceralna mast) te savjetovanje, a studenti Biciklističke sekcije KSET-a će besplatno pregledavati i popravljati bicikle sudionika.


Komentari