OTIŠLA ZADRAVEC, ALI DRAME U VINOGRADSKOJ NE PRESTAJU! Sada Zoran Vatavuk planira dati otkaz?

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Drami u Vinogradskoj bolnici još nema kraja. Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, u podne se treba sastati stručno vijeće KBC-a Sestre milosrdnice, a v.d. ravnatelja dr. Zoran Vatavuk sazvao je za 14 sati konferenciju za medije.

U kuloarima se špekulira da postoji mogućnost da v. d. ravnatelja podnese ostavku, piše spomenuti medij.

Inače, Zoran Vatavuk poslao je ovih dana priopćenje o događanjima u bolnici – o kojima bruji cijela zemlja.

“Od inspekcija Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje očekujem rezultate nadzora, od policije i Državnog odvjetništva da što prije utvrde ima li kriminala u bolnici, a od prof. Dijane Zadravec tražim da se, do službenih rezultata istraga, suzdrži od daljnjeg javnog blaćenja ustanove i kolega”, istaknuo je.

Potaknut mnogim upitima medija o javnim istupima smijenjene predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijane Zadravec, posebno njenog sudjelovanja na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe strategije suzbijanja korupcije 15. lipnja 2021. godine, v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice prof. dr. sc. Zoran Vatavuk vjeruje da će inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, koje više od tri tjedna kontroliraju poslovanje te zdravstvene ustanove, uskoro upoznati ministra zdravstva i hrvatsku javnost sa svojim nalazima.

“Pozdravljam rad ovih inspekcija, kao i proračunskog nadzora od strane Ministarstva financija te vjerujem da će što prije javnosti predočiti rezultate svojih kontrola. Na raspolaganju su im sva naša dokumentacija i razgovori s odgovornim osobama za svaku pojedinu djelatnost u bolnici”, rekao je Vatavuk i dodao da isto tako traži od policije i Državnog odvjetništva da čine sve što je u njihovoj nadležnosti kako bi se što prije došlo do istine o pravom stanju stvari u toj najstarijoj zdravstvenoj ustanovi u Zagrebu.


Komentari