OTAC MILE RONČEVIĆ SE JAVIO: čekamo transplataciju!

Izvor: Facebook

Marin Rončević, otac malene Mile Rončević koja je ujedinila Hrvatsku i koja je otišla na liječenje u Ameriku, javio se danas iz bolnice da podijeli stanje. Kaže kako je danas jedan od onih boljih dana. Evo što je napisao na Facebooku:

“Čekamo transplantaciju, ako dragi Bog da i sve bude po planu, zaprimit će nas 8.7., odradit ćemo ubitačnu kemo i onda 15.7. sam proces trans. Problemi, osim nuspojava kemo, su i reakcija stanica donora na tijelo tzv. GVHD, infekcije u procesu oporavka…, ali mi se molimo i vjerujemo u najbolji ishod. Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da će sve proći savršeno pa ću opet riskirat da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu dječicu i pošalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi”, piše.

Osvrnuo se i na zakladu Mila za sve. Rekao je kako bi se liječenjem djece i forenzikom bolesti trebali baviti pedijatri.

“Ne mi ili političari. I to za slučajeve koje ne rješava HZZO isključivo JAVNO. Da se izbjegnu malverzacije. Zato smo i donijeli odluku da će novcem na računu (koji ostane nakon liječenja Mile) raspolagati Upravni odbor sastavljen od pedijatrijskih liječnika. I da će taj Upravni odbor savjetovati Savjetodavni odbor, sastavljen od naših najpoznatijih i najjačih liječnika i znanstvenika. I da će pravne usluge osigurati odvjetnički ured Braut&Petrinić iz Rijeke tako da sve bude u skladu s pozitivnim propisima RH. I da će SVI ONI tj. da ćemo svi mi BITI VOLONTERI okupljeni samo u cilju pomaganja djece koje je sustav iz ovog ili onog razloga preskočio ili nije na njih mislio. Izvan, iznad, ili povrh toga, ne možemo nikom pomoći…”

Cijelu objavu možete pročitati ovdje

 


Komentari