Osumnjičeni za provale: Počinili niz pljački u Zagrebu

Ilustracija / Policijska uprava zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su zajedno počinili dva kaznena djela “Teška krađa” provaljivanjem, a 34-godišnjak sam je počinio tri kaznena djela “Teška krađa” provaljivanjem od čega su dva u pokušaju.

Sumnja se da su osumnjičeni zajedno krajem srpnja u noćnim sati na području Centra u Ulici Ante Starčevića došli do trgovine, gdje su obili vrata te iz blagajne otuđili 700 kuna. Također, sumnja se da su krajem srpnja, također u noćnim satima, došli do ugostiteljskog objekta, obili vrata, ušli u prostor, otuđili razna alkoholna pića, manju količinu novca i pobjegli.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni 34-godišnjak sam 12. kolovoza, u noćnim satima, došao do kemijske čistionice, prišao prozoru, prikladnim predmetom ga skinuo sa šarki i kroz nastali otvor ušao u prostor gdje je iz blagajne otuđio 100 kuna. Nadalje, 28. srpnja oko 4 sata, osumnjičeni je došao na prostor glavnog željezničkog kolodvora, potiskivanjem otvorio prozor blagajni i informacija, ušao unutra i pokušao obiti zaštitna vrata na bankomatu, u čemu nije uspio. Nakon toga je obio i otvorio prednju stranu aparata za kavu, da bi potom obio i otvorio nezaključana ulazna vrata prostora blagajni, a da pri tome ništa nije otuđio, već je pobjegao kad je ugledao zaštitare.

Također se sumnja da je 13. kolovoza u noćnim satima došao u Gajevu ulicu, gdje je prišao vratima ugostiteljskog objekta, pokušao ih obiti, ali u tome nije uspio. Tom prilikom je puklo vanjsko duplo staklo, uslijed čega se udaljio s mjesta događaja, gdje su ga u blizini zatekli policijski službenici i doveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju posebno izvješće je dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu, pišu iz Policijske uprave zagrebačke.


Komentari