OSUĐEN POLICAJAC KOJI JE USMRTIO FLOYDA Javno ga osudili oni najbliži, kolege

FOTO: Pixabay

Derek Chauvin, policajac je kojeg se tereti za ubojstvo drugog stupnja nakon što je koljenom pritiskao vrat Georgea Floyda te ga naposljetku i usmrtio. On i drugi policajci koji su sudjelovali u toj akciji smijenjeni su s dužnosti policajca, no još nisu službeno osuđeni za sam zločin.

No, osudilo ih je 14 policajaca Minneapolisa koju su napisali pismo te ga objavili na stranici Minneapolis Star-Tribune. Pismo glasi ovako:

“Dragi svi,

Svim srcem osuđujemo Dereka Chauvina. Kao i mi, Derek Chauvin je prisegnuo da će mu svetost života biti najdragocjeniju. Derek Chauvin u tome nije uspio te je Georgea Floyda lišio njegova dostojanstva i života. To nije ono što mi jesmo. Mi smo vođe, formalne i neformalne i dolazimo iz svih rangova policijske službe Minneapolisa. Nismo sindikat niti uprava, mi smo službenici koji predstavljaju glas stotine drugih policajaca. Tu smo da slijedimo šefa Medarija Arradonda koji će nam pokazati pravi put. Spremni smo slušati i prigrliti promjenu, reformu i ponovnu izgradnju. S vama gledamo unaprijed. Želimo raditi s vama i ponovno zadobiti vaše povjerenje”, napisali su.

Arradonda se pozivalo na ostavku nakon Floydovog ubojstva, no gradonačelnik Jacob Frey suprotstavio se članovima gradskog vijeća da se započne raspuštati odjel.


Komentari