Osuđen muškarac koji je Bandića gađao jajima

Darko Tomas / CROPIX

Općinski prekršajni sud u Zagrebu je zbog remećenja javnog reda i mira proglasio krivim muškarca koji je prošle godine na prosvjedu u Vukomercu bacio jaje na Bandića i rukom udario po prtljažniku njegovog automobila. Mora platiti 600 kuna, piše Index.

Podsjetimo, zagrebačkog gradonačelnika i USKOK-ovog optuženika Milana Bandića 13. rujna prošle godine napali su stanovnici zagrebačkog Vukomerca koji su prosvjedovali nakon pucnjave u tom naselju.

Milan Bandić bježao pred prosvjednicima kod Meštrovićevog paviljona

Obračun kalašnjikovima između dvije obitelji dogodio se u neposrednoj blizini osnovne škole, i to oko 19 sati, u vrijeme dok su u njoj još bila djeca, a ispred škole su se okupili prosvjednici. Tamo se tijekom prosvjeda pojavio i Milan Bandić s pročelnikom Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavlom Kalinićem.

Bandića su u jednom trenutku napali bijesni roditelji školaraca i stanovnici Vukomerca, a sve je bilo na rubu fizičkog obračuna.

Građanima je dosta čekanja da im se ulica rekonstruira: Pozivaju na prosvjed!

Jedan od stanovnika je identificiran i prijavljen te je proglašen krivim i kažnjen sa 600 kuna zbog iznimno drskog remećenja javnog reda i mira.


Komentari