Ostali smo bez ministra obrane, Krstičević podnio ostavku!

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ministar obrane, Damir Krstičević podnio je ostavku na mjesto ministra, prenosi index.hr. On se medijima obratio povodom današnje zrakoplovne nesreće u kojoj su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra.

Ministar Krstičević izrazio je duboku sućut obiteljima poginulih i kazao kako se odmah po saznanju o nesreći uputio u Zemunik.

“Tijekom puta sam se čuo s predsjednikom i premijerom i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika, to je teško svakom ministru obrane i svakom zapovjedniku u Hrvatskoj vojsci. Kao što znamo prije tri mjeseca smo imali tragičnu nesreću s helikopterom kada smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo, govorim cijelom sustavu, da se mora govoriti istina i da o svemu moramo biti transparentni. Formiramo sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu istragu o ovom događaju”, rekao je.

Kazao je i kako je naložio i načelniku Glavnog stožera da formira svoje povjerenstvo da se istraže sve vojne okolnosti i da sve istraži sve ono što se treba istražiti i dodao, “ja s ovim danom podnosim ostavku, dovoljno sam rekao”.


Komentari