Organizira se bdijenje za ranjenog policajca i obitelj napadača: ‘Danijel je žrtva demonizacije našeg sustava’

Foto: Facebook
Slijedom tragičnog događaja na Markovom trgu, na Facebook stranicama brojnih političara, pa tako i predsjednikove stižu objave koje pozivaju na bdijenje na Britanskom trgu u Zagrebu u 18 sati. Bdijenje se održava u znak potpore ranjenom policajcu, njegovoj obitelji, kao i Danijelovoj obitelji.
Objava je prvotno osvanula na stranici Ivana Pokupeca, koji je napisao:
“Nakon posljednje objave moj profil je blokiran na tri dana zbog “kršenja standarda zajednice”.
Stoga vas ovim putem pozivam na miroljubivo i dostojanstveno bdijenje u znak potpore Danijelovoj obitelji te ranjenom policajcu i njegovoj obitelji.
Bdijenje uz lampaše, cvijeće i poruke podrške ćemo održati danas od 18 sati na Britanskom trgu u Zagrebu te pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže.
Svi znamo na čije ruke pada mlada, nevina krv ova dva čovjeka. Samo se većina to ne usudi reći. Mi kao građani ove zemlje zahtjevamo bolje.”
Pokupec nam je u razgovoru otkrio da ne opravdava nasilje, ali da je Danijel žrtva demonizacije našeg sustava. Smatra da u Hrvatskoj postoje puno dublji problemi, koji nažalost rezultiraju tragedijom, a Vlada pri tome ne poduzima ništa.
Stoga poziva sve danas da mu se pridruže na Britancu.

Inače, ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak potvrdio je novinarima da je policajac stabilno te da nije životno ugrožen. Operacija se oduljila zato što mu liječnici pokušavaju spasiti funkcije ruke. Kazao je i da mu predstoji još jedna operacija u sljedećim tjednima.

Komentari