Organizatori triju koncerata u garaži MSU-a dobili tri kazne po 30 tisuća kuna zbog publike!

pexels

Kreću kazne za kršenje mjera, piše u četvrtak Jutarnji list, navodeći da su organizatori triju koncerata u garaži Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu ovog tjedna već su dobili tri kazne po 30 tisuća kuna.

Kazne su Los Angeles Agencyju i YEM-u, organizatorima koncerata, stigle zbog toga što publika nije poštovala propisani razmak – stajali su jedni do drugih bliže od propisanog metra i pol. To je potvrdio Mladen Vlaić, načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PUZ-a, koji je i sam bio u jednoj od inspekcija na spornim koncertima.

“Kazne su napisane jer se nije održavala preporuka o fizičkoj distanci. Najavili smo svoju kontrolu, no svejedno se nije držao razmak”, rekao je Vlaić.

Znači li to da je Stožer osnažen odlukom Ustavnog suda o zakonitosti njihovih odluka krenuo u strože kažnjavanje kršenja mjera, pita dnevnik, a objavila je Hina.

Organizatori su upozoravali publiku o nužnosti držanja distance prije samih događaja, kao i na samome događaju, a čak su i izvođači s pozornice apelirali na publiku da se razdvoje jedni od drugih.

U Ministarstvu unutarnjih poslova su obrazložili da su u periodu od 1. do 15. rujna od 474 najavljenih okupljanja obavili 210 nadzora i utvrdili 19 kršenja mjera.

U tim se slučajevima najčešće radilo o nepridržavanju mjera fizičke distance i nepravovremenog prijavljivanja okupljanja. Jednom su inspektori uputili usmenu opomenu, i to za jedan događaj u Rijeci, a podnijeli su četiri prekršajne prijave od kojih su tri otišle organizatorima već spomenutih koncerata, a jedna i za koncert održan u AKC-u Medika 12. rujna.

Iz Medike su kratko rekli da još uvijek nisu dobili nikakvu kaznu te da zbog toga ne bi detaljnije komentirali slučaj, a suzdržani su za sada ostali i organizatori spornih koncerata u MSU, donosi Jutarnji list.


Komentari