OPTIMISTIČAN JE Šef Uprave Holdinga o rezultatima poslovanja: U kratkom roku smo preokrenuli trendove u pozitivnom smjeru

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Uprava Zagrebačkog holdinga ovog je petka održala briefing za medije o rezultatima poslovanja te megatvrtke za 2021. godinu. Nakon briefinga u upravnoj zgradi korporativnih servisa, izjavu je dao predsjednik Uprave Ivan Novaković.

“Ukratko, iza nas je bio težak teren konsolidacije poslovanja i ono što me veseli je da smo u kratkom roku preokrenuli trendove poslovanja u pozitivnom smjeru. Na rezultate poslovanja negativno su utjecali energetska kriza, štetni ugovori u plinskom poslovanju, ali i ispravci imovine na realnu vrijednost koji su posljedično doveli do gubitka grupe Zagrebački holding u visini od 794 milijuna kuna za 2021. godinu”, izjavio je na početku Novaković.

‘Zaustavljen trend propadanja poslovanja’

“To znači, da smo očistili bilancu za 2021., ali i za 2020. te možemo reći da počinjemo poslovanje na novim i zdravim temeljima”, naglasio je.

“Isto tako, bitno je istaknuti da kada izuzmemo, navedene jednokratne stavke čišćenja bilance, zarada, prije kamata, poreza i amortizacije za 2021., iznosi pozitivnih 230 milijuna kuna te je za 77 milijuna kuna veća nego ostvarenje 2020. To znači da je nakon niza godina, zaustavljen trend propadanja poslovanja te da aktivnosti i mjere koje smo započeli u drugoj polovici prošle godine, pokazuju pozitivne rezultate već sada. Stoga sam siguran da će budući financijski izvještaj pokazati značajno bolje rezultate i da ćemo ostvariti planiranih 540 milijuna kuna pozitivnog rasta, čime ćemo napraviti temelje za održivo poslovanje i daljnje investicije koje su nužne Zagrebačkom holdingu”, zaključio je šef Uprave Holdinga Ivan Novaković.

Komentari