Oporba poručuje: ‘Zaustavite novi harač na građane Zagreba’

Foto:PR

Nakon što je jučer gradska uprava Zagreba u javnu raspravu uputila izmjenu odluke kojom predviđa drastično povećanje cijene odvoza otpada Zagrepčanima, oporbi nije trebalo dugo da reagira na ovu odluku.

“Koja to ozbiljna analiza može predvidjeti da će, primjerice, jedan samac ili umirovljenici u malom stanu, morati platiti fiksni dio odvoza otpada u iznosu od 68,57 kuna, plus varijabilni dio, potpuno isto kao jedna četveročlana obitelj u kući od nekoliko stotina kvadrata”, zapitao se Tomislav Stojak iz HNS-a. 

“Jesu li to „analize“ tih istih ljudi koji su prije tri godine bez ikakvih kriterija smanjili odvoz smeća u Zagrebu s tri na dva puta tjedno te pri tome ostavili istu, dakle višu cijenu za umanjenu uslugu? Isti oni koji se godinama nabacuju s kontejnerima po zelenim površinama i raskršćima nazivajući to zelenim otocima? Isti oni koji ne uspijevaju riješiti problem reciklažnih dvorišta u svakoj gradskoj četvrti? Da, to su isti ti čelnici zagrebačke gradske uprave i Holdinga, a probleme „rješavaju“ tako da sa tisućama i tisućama spremnika za smeće Zagreb pretvore u „kantograd””, dodajte Stojak. 

Stoga iz zagrebačkog HNS-a pozivaju gradske vlasti da povuku ovakav sramotan prijedlog izmjene odluke i planirano poskupljenje, te konačno daju model gdje će svaki građanin Zagreba plaćati odvoz otpada onoliko koliko ga i stvara u svojem kućanstvu i ima mogućnost njegovog odvajanja. 


Komentari