Oporba napada: ‘Ova vlada troši novac na političku trgovinu s Bandićem, a nema novca za našu djecu’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Na današnjoj sjednici Sabora zastupnici su se osvrnuli i na sastanak Milana Bandića i Andreja Plenkovića.

Oporba smatra da pitanje kupovine APIS-a klasična politička trgovina. “Ova Vlada novac troši na političku trgovinu, a nema novca za našu djecu, demografiju. I profesori su realan sektor, nisu oni irealni. Privatni sektor je ljut, jer država ne smanjuje namete. A ne može ih smanjiti jer troši na gluposti i političku trgovinu. Treba održati ovu trgovačku većinu. Pa kakvi ste vi to populisti? Vi ste populisti koji pregovarate o APIS-u, a ne o djeci, učiteljima i nastavnicima. Moram priznati da me Milan Bandić razočarao, kao i vi iz njegovog Kluba, pregovarali ste o privatnim interesima”, kazao je Mostov Nikola Grmoja.

Ovu je temu, naravno, iskoristio i SDP-ov Goran Maras koji se složio s Grmojom da je riječ o koruptivnoj koaliciju. “Taj sastanak predstavlja primjer korupcije i koruptivnog ponašanja. Nisu motivi zagrebački projekti i interesi građana nego da se održe na funkciji i jedan i drugi. Imaju politiku ruka ruku koruptivnu mije”, rekao je Maras.

Napomenuo je da u Zagrebu Bandiću trebaju glasovi HDZ-a za GUP, dok u Saboru Plenkoviću trebaju glasovi Bandićevih žetončića za državni proračun.

Kažimir Varda iz Stranke solidarnosti i rada MB odgovorio je Marasu napominjući kako nije važno što se govori nego tko govori te ga prozvao za politikantstvo. “Kolega Maras, budite pristojni. Ako nemate kućnog odgoja ja vam mogu pokloniti bonton. Dok ste vi govorili ja sam šutio”, rekao je Varda.

Varda je rekao kako je Vlada u mandatu održala niz operativnih sastanaka po svim županijama, većim gradovima, pa i općinama, pa je onda došao na red i Grad Zagreb kontinuirano korumpira sve županije, gradove i općine kroz ulaganje, infrastrukturu, ceste, luke, marine, aerodrome, škole, prijenos vlasništva vrijednih državnih nekretnina na jedinice lokalne samouprave.

Također, prozvao je oporbu da im smeta što je gradonačelnik Zagreba davno pokrenuo inicijativu za Imunološki, da zajedno sa Vladom spasi jednog od najvećeg proizvođača cjepiva na svijetu, da zajedničkim angažmanom riješe problem dječje bolnice, da najveću zračnu luku u državi poveže modernom prometnicom s najvećim glavnim gradom, da uposli kapacitete nekoliko hrvatskih tvrtki na više godina, Končar i Gredelj oko izgradnje novih tramvaja.

Maras je odgovorio Vardi kako je na izborima dobio tek 400 glasova. “Prevarili ste svoje birače. Znam da vi nemate ništa protiv korupcije, jer ste vi jedan od primjera korupcije u hrvatskoj politici. Vi ne bi vidjeli Sabora da nije bilo SDP-a kao što ga nećete vidjeti na sljedećim izborima bez obzira na čijoj listi bili”, rekao je Maras.

Komentari