OPASAN TREND! Mladi sve više koriste ‘plavu tableticu’ za razuzdanu zabavu: Kombinacija s narkoticima može biti smrtonosna

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Razuzdana vikend zabava loše je prošla po jednog 19-godišnjaka s područja Dubrovnika.

Naime, on je popio tabletu od 100 mg Sildenafila, odnosno tablete koja pojačava seksualnu izdržljivost. Vjerovao je da će ga jaka doza učiniti još boljim ljubavnikom, ali na njegovu nesreću, završio je s opasnim nuspojavama.

Imao je glavobolju, mučninu i bolove koji upućuju na kamenac u bubregu, no, dijagnostički se utvrdilo da nije riječ o kamencu, nego o trendu koji može biti koban, piše Dubrovački vjesnik.

Opasan trend 

Opasan trend krenuo je iz zapadnih zemalja, a nije mu dugo trebalo da se pojavi i u Hrvatskoj. Riječ je o strogo indicranom lijeku pa se s pravom postavlja pitanje, kako mladi uopće dolaze do njega.

Uz to, stručnjaci upozoravaju kako mladi sve češće Viagru kombiniraju s narkoticima, posebno kokainom, ecstasyem i drugim amfetaminima što može dovesti do smrti.

“Neke zemlje bilježe zastrašujući trend uporabe tog lijeka među srednjoškolcima i adolescentima. To im ne bi trebalo ugroziti život jer su dobrog općeg zdravlja, ali infarkt nije isključen. I upitno je što slijedi u slijedećih 15 do 20 godina ako zdrava osoba koristi Viagru koja vremenom stvara ovisnost i dolazi do rezisterncije? Najveća poteškoća je gubitak učinka lijeka te dolazi do rapidnog pada libida, impotencije i psihičkih smetnji”, upozorio je urolog dr. Zaim Čustović.

 

 


Komentari