’ONO KAD TI JE SUSJED NAŠ VATROGASAC’: Planulo je na balkonu susjedne zgrade vatrogasca izvan službe, nije dvojio ni sekunde, a večeras je otišao u smjenu

Foto: Ilustracija/Sanjin Strukic/PIXSELL

Vatrogasna postrojba Zagreb na svom Facebook profilu objavila je fotografiju s požarišta na Voltinom pa pohvalila jednog kolegu koji je i u slobodno vrijeme pristupio gašenju vatre.

“Ono kad ti je susjed naš vatrogasac… Hvala kolegi Siniši koji i u slobodno vrijeme gasi”, istaknuli su.

Kako doznajemo, riječ je o Siniši Borošaku, zagrebačkom vatrogascu koji je u trenutku izbijanja vatre bio izvan službe. On naime preuzima smjenu večeras.

Požar na balkonu

Za Zagreb.info govori kako je u vrijeme požara, oko 14 sati, suprugu vozio na posao te vidio dim. Nije dvojio, odmah je krenuo u stan na trećem katu na čijem je balkonu i planulo. JVP Zagreb javlja da je nagorjela roleta te da je opožareno 10 m2 balkona no i da se požar nije proširio u sam stan.

S četiri vozila i 13 vatrogasaca na terenu, Vatrogasna postrojba Centar morala je provaliti protuprovalna vrata, a Borošak nam govori da su upravo ona zaustavila i njega te još troje susjeda koji su krenuli gasiti vatru.

Organizirana skupina

“Ušli smo u susjedni stan te si dodavali lavore s vodom. Bilo nas je četvero, vlasnica  susjednog stana, ja te muškarac i žena. Dodavali su mi lavore i ja sam polijevao”, ističe.

U konačnici, vatra je ugašena i prije dolaska vatrogasaca pa njihova pomoć nije bila potrebna, no, u stanu je pronađena dezorijentirana ženska osoba pa je policija pozvala hitnu medicinsku pomoć. Borošak ističe kako je riječ o starijoj ženi od oko 80 godina.

Otkriva nam i kako je on sam pozvao kolege, koristeći službeni mobitel i direktnu liniju, a kada su došli, maknuo se da rade svoj posao pa čak nije ni ušao u stan u kojem je gorjelo.

Njemu čitava situacija nije bila nimalo drugačija nego svakodnevica, ali u svakom slučaju, mi mu želimo daleko mirniju noćnu smjenu nego je to bio sam početak dana.


Komentari