Oglasio se Vatavuk! ‘Inspekcije ‘češljaju’ Vinogradsku, a na radiologiju se vratilo nekoliko ljudi. Radi se punom parom’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Vršitelj dužnosti ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Zoran Vatavuk obavijestio je u srijedu kako zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva te kontrola HZZO-a “češljaju” poslovanje, a u Klinički zavod za radiologiju vratilo se nekoliko liječnika te se radi punim kapacitetom.

Podsjetio je i da od petka, 21. svibnja, traje 15-dnevni rok za prijave kandidata za izbor novog ravnatelja bolnice u sljedećem četverogodišnjem razdoblju.

Vatavuk je rekao i kako po nalogu ministra zdravstva Vilija Beroša treba detaljno ispitati dosadašnje poslovanje bolnice, utvrditi da li je bilo propusta u zdravstvenom radu ili kršenja zakona, kako je to sugerirano u javnim istupima bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju Dijane Zadravec.

Osim toga, od Ministarstva financija ministar zdravstva zatražio je i obavljanje proračunskog nadzora, odnosno kontrolu trošenja sredstava poreznih obveznika.

“Svu raspoloživu dokumentaciju dali smo inspekcijama na uvid kako bi se utvrdile sve činjenice iz dosadašnjeg poslovanja naše ustanove, kako u medicinskom tako i financijskom dijelu, jer nam je svima stalo da se dođe do točnih podataka i potpune istine”,  kaže Vatavuk, a piše N1.

Dodao je kako se rezultati inspekcijskog nalaza mogu očekivati u idućih nekoliko dana te će biti predočeni ministru zdravstva i v.d. ravnatelju, a nakon toga i javnosti.

“U Kliničkom zavod za radiologiju napravljen je plan rada i dežurstava za idućih mjesec dana”, kaže Vatavuk.

“Imamo sada dovoljan broj radiologa za redovito funkcioniranje cijelog bolničkog sustava. Nekoliko kolegica i kolega radiologa se vratilo natrag u bolnicu ovih dana, a u najavi ih imamo još nekolicinu. Ponosan sam na sve njih i kao liječnike i kao ljude, jer se vidi koliko truda ulažu da se nadoknade zaostaci”, dodaje.

S obzirom na to da dio osoblja koristi ostatak lanjskih godišnjih odmora, pomoć su ponudili radiolozi koji su u mirovini koja će biti prihvaćena bude li potrebe. Dio svojih radiologa stavili su na raspolaganje, bude li trebalo za ispomoć, i ravnatelji KBC Zagreb i KB Dubrava.

“To je samo još jedan dokaz međusobne solidarnosti unutar našeg bolničkog sustava, ali i fleksibilnosti organizacije u ovim vremenima epidemije kad se zajedničkim snagama uspijevamo nositi sa svim izazovima”, zaključuje Vatavuk.


Komentari