Oglasio se Beroš: ‘Imam visoku temperaturu. Ne znam gdje sam se zarazio, možda u bolnici’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Pozitivan nalaz na Covid-19 jučer je dobio Vili Beroš. Ministar zdravstva je stabilnog zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom te nastavlja obavljati svoje obveze u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa.

Peti je zaraženi ministar, a sad se za Jutarnji list oglasio kako se osjeća.

“Osjećam se relativno dobro. Od simptoma, zasad imam visoku tjelesnu temperaturu koja se penjala do 39,5, ali osim standardnog osjećaja kada se ima visoka temperatura, mogu reći da sam dobro”, Beroš za Jutarnji list.

Photo: Ronald Gorsic/POOL/CROPIX/PIXSELL

Ministar je dodao kako ne može sa sigurnošću reći gdje se zarazio te da ga nitko nije prijavio kao kontakt zbog kojeg bi bio u samoizolaciji.

“Činjenica je da sam u subotu bio u Varaždinskoj županiji kako bih posjetio tamošnju bolnicu, dao im potporu i vidio stanje u bolnici na licu mjesta. Znamo da je situacija tamo loša i da je jako velik broj zaraženih”, rekao je Beroš te dodao kako je bio u kontaktu s glasnogovornicom za koju se ispostavilo da je pozitivna.

“Činjenica je da je virus jako proširen tako da i uz maksimalne napore i zaštitu, virus očito nađe svoj put”, ističe Beroš.


Komentari