Oglasili se iz KK Dinamo: ‘Najoštrije osuđujemo ponašanje interventne policije na jučerašnjoj finalnoj utakmici’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nakon jučerašnjeg incidenta koji se zbio na košarkaškoj utakmici između Dinama i Bosca kada su se ispred Draženovog doma našle četiri marice i nekolicina policijskih automobila, oglasili su se iz KK Dinamo.

“KK Dinamo zahvaljuje svima navijačima na nevjerojatnoj podršci na jučerašnjoj finalnoj utakmici koja nas je dovela do trofeja i plasmana u Premijer ligu. Cijela ideja kluba na temeljima sinergije s navijačima jučer je u potpunosti zaživjela.

No, ovom prilikom najoštrije osuđujemo ponašanje interventne policije na jučerašnjoj finalnoj utakmici protiv Bosca. Smatramo da nije bilo nikakvog povoda za ulazak interventne policije na tribinu među naše navijače. Do trenutka nepotrebne reakcije policije u dvorani je vladala naelektrizirana, ali fer i navijačka atmosfera koja je bila vjetar u leđa našim igračima.

Naša redarska služba nije imala razloga za niti jednu opomenu, a kamoli interveniranje među navijačima koji su isključivo navijanjem tjerali momčad prema pobjedi. Tek nepotrebnom i nama nejasnom policijskom intervencijom došlo je do sukoba s navijačima.

Također, oštro osuđujemo ponašanja određenih pripadnika policije nakon završetka utakmice kada su fizički dvojicu naših igrača odguravali i spriječavali u želji da s navijačima proslave naslov prvaka Prve košarkaške lige, te cijeloj momčadi zabranili da dođu do navijača kao što je bilo na Kup utakmici protiv Cibone u prosincu.

Simbioza navijača i igrača temelj je KK Dinama i to se pokazalo tijekom cijele sezone, te nam je neprihvatljivo da visoko istrenirani pripadnici policije s palicama i suzavcima odguravaju naše igrače i viču na njih, kao i da im brane da navijačima dodaju boce vode kako bi se osvježili.

Očekujemo da se takve situacije u idućoj sezoni neće ponavljati”, poručili su.

Podsjetimo, KK Dinamo je u trećoj utakmici doigravanja pobijedio Bosco rezultatom 79:78 nakon produžetaka, tako izborivši plasman u HT Premijer ligu.


Komentari