Oglasili se iz Grada Zagreba oko nadstrešnice u Kašini od 150.000 kuna: ‘Ponuda je bila povoljnija…’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Izvijestili smo vas o nevjerojatnoj nabavi Grada Zagreba i nadstrešnici u Kašini koja je koštala gotovo 150.000 kuna.

Saznali smo i od stručnjaka kako ista vjerojatno ne bi trebala koštati više od 80.000 kuna. Sada je stigao i odgovor od Gradskog ureda za mjesnu samoupravu.

Kažu kako je ta ponuda na natječaju bila ‘najpovoljnija te udovoljava svi zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje.

Evo njihovog odgovora:

“U skladu sa osiguranim sredstvima, Gradski ured za mjesnu samoupravu pokrenuo je putem Ureda za javnu nabavu postupak jednostavne nabave za predmet nabave: NATKRIVANJE VANJSKE POZORNICE KOD OBJEKTA MJESNOG ODBORA KAŠINA, objavom na službenim web stranicama Grada Zagreba. Procijenjena vrijednost nabave određena je u iznosu 120.000 kuna bez PDV-a.

U roku za dostavu ponuda zaprimljene su dvije ponude i to: ponuda tvrtke MODERNI ALATI I STROJEVI d.o.o. u iznosu od 119,979.00 kn bez PDV-a, odnosno 149.973,75 kuna s PDV-om i ponuda tvrtke MIPEK d.o.o. u iznosu od 146.624,10 bez PDV-a odnosno 183.280,13 s PDV-om.

Temeljem dokumentacije za nadmetanje radovi su, nakon pripremnih radnji, podrazumijevali: dobavu i izradu čelične konstrukcije (sukladno Tehničkom propisu za građevinske konstrukcije, Narodne novine 17/17), što podrazumijeva dobavu i dopremu čelika (vrućevaljanih profila, okruglih cijevi, limova, vrućedogotovljenih kvadratnih i pravokutnih šupljih profila, sidrenih vijaka i dr.), izradu čelnične kontrukcije, zavarivanje uključujući spojni materijal, mehanizaciju i antikorozivnu zaštitu vrućim pocinčavanjem za razred okoliša i kategoriju antikorozivnosti C3.

Također, isti su obuhvaćali i limarske radove koji se odnose na dobavu, transport i montažu limenog pokrova i fasadne obloge nadstrešnica od pocinčanog i plastificiranog lima, uključivši i izradu spojeva i opšava te ostali pomoćni materijal. Pored toga, ova skupina radova podrazumijeva i dobavu i montažu žljebova za oborinsku odvodnju i vertikala. Istovremeno, radovi su uključivali i elektroinstalaterske radove koji se odnose na dobavu i polaganje kablova i vodiča, dubljenje sa sanacijom na postojećem objektu za spoj s nadstrešnicom i radi njenog napajanja; dobavu i montažu instalacijskih i razvodnih kutija, prekidača i kutija za potrebe napajanja uključivo i pričvrsni materijal za konstrukciju; svjetiljke za rasvjetu nadstrešnice sa mehaničkom zaštitom; izgradnju gromobranske mreže i krovnih hvataljki, FeZn trake, spajanje konstrukcije s gromobranskom trakom i dr. s tim povezani radovi te ispitivanje izvedenih instalacija kao i isporuku primjeraka ispitnih protokola.

Po dovršenom postupku pregleda i ocjene zaprimljenih ponuda odabrana je ponuda ponuditelja MODERNI ALATI I STROJEVI d.o.o., obzirom da je ista povoljnija te udovoljava svim zahtjevima iz dokumentacije za nadmetanje”, odgovorili su nam iz Grada.

‘Nemamo vremena’

U ponedjeljak nazvali smo tu tvrtku, no samo su nam kratko poručili kako ‘nemaju vremena’.

Zbog tajnovitosti tvrtke, odlučili smo upitati druge obrte koji se bave izradom ovakvih konstrukcija kolika je cijena izrade ovakve nadstrešnice.

Kada smo vlasniku obrta u Stupniku rekli da je cijena nadstrešnice 150 tisuća kuna, bio je itekako začuđen.

“Četiri tisuće kuna po kvadratu je suluda cijena. Ovakva nadstrešnica košta između 70 i 80 tisuća kuna, više od toga ne ide. Netko se očito dobro okoristio, no u to ne želim ulaziti”, kazao nam je vlasnik obrta.

“Ovo je smiješno. Ja sam ne bih ovo dopustio. Trebalo je ići do kraja ovog betonskog dijela, natkrivanje cijelog betonskog dijela. Ovo je dvije trećine”, rekao je predsjednik kašinskog mjesnog odbora Miljenko Bertović koji se oglasio na Facebooku.

Kazao je kako s financijama nije imao veze mjesni odbor, nego Grad.

Podsjetimo, stanovnici Kašine su 22. ožujka pretrpjela velike štete zbog potresa koji je bio tek nekoliko kilometara od njih. Građani još uvijek obnavljaju svoje domove i bore se s posljedicama.


Komentari