OGLASILA SE MATEJEVA DJEVOJKA ‘Ako je i bio drogiran, njemu je netko to podmetnuo u piće, on to nije sam uzeo’

Foto: MUP/Privatni album

Srpski Kurir razgovarao je sa Sanjom, djevojkom nestalog Mateja Periša iz Splita.

“Ne znam što da vam kažem. Mladić u crnim tenisicama nije on, u bijelima je. U vodi nije on, to da znate, zna se da je snimka stara. Znam da Matej ranije nije radio takve incidente, niti ludosti, znam s kim sam u vezi”, rekla je.

Doček u Beogradu, kako kaže, Matej je planirao pola godine. Ona nije išla s njim jer je to bilo muško društvo pa nije bilo smisla da ide. Rekla je i kako među njima nije bilo nikakvih problema.

“Ja sam prije dvije godine bila tamo, bila sam i u Beton hali, poznat mi je taj teren” rekla je Sanja.

U razgovoru je istaknula kako su dvojica iz društva bili Matejevi prijatelji iz osnovne škole. Doček su organizirali u nekom hotelu, za subotu Skadarliju, a zajedno su tražili apartman u kojemu će boraviti.

Posljednji kontakt

Posljednji put se s njim čula 30. prosinca kada joj je poslao videozapis oko 21:30.

“Mobitel mi se ugasio, a bila sam na poslu. Došla sam kući oko ponoći i odgovorila mu na poruku te sam otišla spavati. Probudila sam se ujutro u sedam sati i vidjela da mi nije poslao poruku za laku noć kada je došao iz grada, što on uvijek radi. Poslala sam mu tada poruku i pitala jel’ sve ok”.

Kako odgovora nije bilo, poslala mu je ponovno poruku oko 14 sati.

“Razmišljala sam da ne spava možda toliko dugo. Onda sam se kasnije popodne čula s njegovim prijateljima koji su mi rekli da je nestao, da mu je jakna ostala, da ne znaju što se dogodilo. Bili su van sebe”, ispričala je Sanja.

Konzumacija droge

“Oni uopće nisu u tom điru. A i da jesu, kako bi prenio drogu preko granice? Oni tamo ne znaju nikako, gdje bi to nabavili, tako da mi to nema smisla. Na tom videu što mi je poslao su se vidjele tri boce vina, ali njih je bilo sedam. Atmosfera je bila vesela, sjedili su, čekali večeru, ništa posebno”, navela je njegova djevojka.

“Glupo će zvučati, ali ako je i bio drogiran, njemu je netko to podmetnuo u piće, on to nije sam uzeo. Ima još nade, uvijek ima nade. Imam osjećaj da će odnekud iskočiti”, rekla je.

Matejeva mama

“On je njoj sve na svijetu, njoj je možda i najteže, a nekako se najbolje drži. Oni su živjeli sami od njegove šeste godine. U kontaktu sam i s njegovim tatom, mamom i sestrom. Matejeva mama je inače pobožna, ima podršku od svih nas.”, komentirala je za Kurir.

Prijatelj mu je poginuo pred očima

Matej je, prema njenim riječima, prije četiri mjeseca doživio tešku traumu kad mu je prijatelj poginuo pred očima. Nakon toga nije išao kod psihologa, bio je normalan, nije uzimao nikakve lijekove. Tada ju je pitao smatra li da će to ostaviti posljedice na njemu, a ona mu je rekla da će još vidjeti s vremenom te da ako se ukaže potreba da onda potraži psihološku pomoć što se na kraju nije dogodilo.

Komentari