Oglasila se liječnička komora: Detaljnije o slučaju u Obrovcu!

Screenshot/Provjereno

Hrvatska liječnička komora (HLK) ocijenila je u četvrtak kako se u rješavanje slučaja ordinacije obiteljske medicine u Domu zdravlja u Obrovcu, gdje kao medicinska sestra radi osoba koja nije upisana u registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema odobrenje za samostalan rad, treba uključiti Ministarstvo zdravstva.

“Ministarstvo zdravstva jedino može donijeti hitne mjere koje će zaštiti zdravlje građana Obrovca i osigurati zakonito obavljanje liječničke djelatnosti. Jasno je i kako HZZO nije na vrijeme utvrdio da u navedenoj ordinaciji radi osoba koja se lažno mjesecima predstavljala kao medicinska sestra”, navodi se u priopćenju HLK.

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provjere Registra objavila je u četvrtak da ženska osoba, koja se u ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad. Komora je priopćila kako je zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine, o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako “gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji”.

Povod za reakciju HKMS – a bila je najava emisije Nove TV “Provjereno” koja će se emitirala u srijedu s prilogom o ordinaciji obiteljske medicine Gorana Jusupa u Obrovcu, gdje radi Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako, kako se navodi, ni sama ne zna gdje je završila medicinsku školu.


Komentari