Udruga Vigilare komentirala odluku Centra za socijalnu skrb o udomljavanju djece od strane gay para

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Nakon što je danas udruga Dugine obitelji, koja okuplja LGBTI roditelje i one koji to žele postati, upozorila da je u utorak da Centar za socijalnu skrb Zagreb odbio zahtjev dvojice životnih partnera za udomljavanjem usprkos presudi Upravnog suda koja im to dopušta o istoj se odluci oglasila i udruga Vigilare.

“Povodom najnovije odluke Centra za socijanu skrb u Zagrebu u vezi pokušaja LGBT aktivista da udome (i posvoje) dijete, udruga Vigilare smatra da je Centar, uza sve nedostatke Centara za socijalnu skrb, ovaj put (ponovno) ispravno i dobro postupio.

Dvojica muškaraca u nekakvoj protuprirodnoj zajednici ne mogu dobiti dijete na udomljavanje. Prvo, dijete nije stvar s kojom se netko može igrati i ispunjavati svoje sebične ciljeve. Drugo, dijete ima i zakonsko i prirodno pravo na mamu i tatu. A naročito već traumatizirana djeca moraju imati posebnu pažnju i zaštitu.

Djeca se ne smiju izlagati društvenim eksperimentima određenih lobija koji sebično žele samopromociju za svoju društvenu agendu, a to je dekonstrukcija kršćanskih civilizacijskih normi, a naročito obiteljske zajednice koju od pamtivijeka čine mama, tata i djeca. U središtu mora biti dijete i njegovo pravo, a ne želja dvojice LGBT aktivista.

Vigilare poziva Centar za socijalnu skrb u Zagrebu da čvrsto štiti naravno pravo djeteta na mamu i tatu te poziva i dvojicu dotičnih muškaraca da odustanu od svojih sebičnih „želja“, što bi bilo u najboljem interesu djece.


Također, na današnji blagdan sv. Tome Akvinskog, Vigilare poziva sve organizacije i ljude dobre volje da dignu svoj glas u zaštiti naravnog prava djece (na mamu i tatu) te najavljuje da će svim snagama, naročito pravnim, štititi pravo djece i izvornu kršćansku (i antropološku) definiciju braka i obitelji, koji čine temelje zapadne kršćanske civilizacije”, stoji u njihovom priopćenju.

Predsjednik udruge Vigilare, dr. Vice Batarelo, također je komentirao najnoviju odluku Centra za socijalnu skrb. „I tako u zemlji Hrvata gledamo prema u svijetu dobro poznatom scenariju u kojem „simpatični y & y“ u srcedrapajućem stilu pripremaju svoj dom za udomljavanje (i na kraju usvajanje) djeteta, a onda zločesti birokrati to zaustavljaju jer nemaju srca za ovaj jadan par koji toliko žele samo biti… roditelji. Ovakav način prikazivanja stvarnosti te medijski i društveni „framing“ je banaliziranje cijele situacije, ponižavanje prava djeteta i nasilna masovna indoktrinacija za nove društvene eksperimente.“

S druge strane, koordinator udruge Dugine boje, Daniel Martinović, naglasio je kako je presuda Upravnog suda bila tračak nade da u Hrvatskoj postoji bolja budućnost za naše društvo, ali naknadno postupanje Centra je bezobzirno i nezakonito.

“Slušamo sa svih strana od naših političara riječi hvale za našu državu jer ona trenutno predsjeda Vijećem Europske unije, kako je to dokaz da stojimo rame uz rame s ostalim zemljama Unije. Nije proteklo ni mjesec dana od početka tog famoznog predsjedanja, i već imamo bezbroj primjera gdje sve to pada u vodu“, tvrde iz te udruge.

Smatraju kako je ovo najgori primjer do sada, jer pokazuje da institucije u ovoj državi ne poštuju vladavinu prava i presude sudova.

Komentari

loading...
-->