Odvjetnik obitelji poginule djevojke o presudi Kameničkom: ‘Kazna je u donjoj polovini onoga što zakon predviđa’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Zbog izazivanja stravične prometne nesreće, Marin Kamenički danas je nepravomoćno osuđen na četiri i pol godine zatvora. Podsjećamo, 28. kolovoza 2018., Kamenički je u svom Mercedesu Ilicom vozio brzinom od čak 195 kilometara na sat, usprkos ograničenju u gradu od 50 km/h.

Zbog silne brzine, izgubio je nadzor nad upravljačem, te u nekontroliranoj kretnji automobila prešao na suprotnu stranu kolnika, udario Opel Astru u kojoj se nalazila Nadica Hoflinger. Nadica je zbog teških ozljeda preminula, kao i suvozačica u automobilu Kameničkog, Laura Stelio koja je od siline udarca ispala Mercedesa.

Kamenički je i sam dobio teške i opasne ozljede, a gotovo mjesec dana je proveo u istražnom zatvoru koji mu se također uračunava u kaznu. Okrivljenik je dio i zabranu upravljanja osobnim vozilima u trajanju od devet i pol godina.

Obitelj stradale Laure Stelio, nije zadovoljna presudom, što je prokomentirao i zastupnik obitelji, odvjetnik Rafael Krešić.

“Kazna je u donjoj polovini onoga što zakon predviđa kao kaznu za ovu vrstu kaznenog djela te očekujem da će se tužiteljstvo na ovu presudu žaliti“,  izjavio je Krešić, pojasnivši da oštećenici u ovoj nesreći imaju uvelike smanjeni prostor u ovome postupku. Odnosno, nitko ih ne pita ništa, prenosi Telegram.

Inače, kazneni zakon za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama predviđa do 12 godina zatvora, što ovdje nije slučaj. Krešić je najavio i da će u zasebnom sudskom procesu tražiti odštetu za poginule.


Komentari