Odnijeli sprave u crkvu na Jarunu i tamo odradili tjelovježbu! Čelnik udruge Vigilare bijesan: ‘Dijaboličko oskvrnuće’

Foto: Facebook

Nije svima dobro ‘sjela’ odluka Nacionalnog stožera o zatvaranju teretana, fitness te sportskih i rekreacijskih centara.

Tako su fitness trener Šimun Cimerman i Mario Valentić pokrenuli akciju kojom su izrazili kako tu odluku ne podržavaju. Odradili su tjelovježbu u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu.

“DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA!

Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtijevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo ’25 osoba’ u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki”, stajalo je u opisu videa.

Na to je reagirao i čelnik udruge Vigilare, Vice John Batarelo.

“Dijaboličko oskvrnuće u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu koje su napravili dotični Mario Valentić i Šimun Cimerman ISPRED SVETOHRANIŠTA (gdje je živi Isus Krist) je jednostavno napad na Katoličku Crkvu i vjernike. Ovaj čin ostavlja sve vjernike u šoku i nevjerici i u velikoj bol da se ovo dogodilo na svetom mjestu.

Vjerujem da ostavlja svakog normalnog čovjeka bez teksta. Ovaj čin nije niti ‘fora’, niti smiješno. Traži se osuda svih ljudi dobre volje bez obzira na vjeru ili političko opredjeljenje.

Ovo nije samo diskriminacija nego što više divljaštvo i napad na Katoličku Crkvu i vjernike u Hrvatskoj koje nismo vidjeli od Domovinskog rata. Ovo neće proći bez posljedica. Ako ste Mario i Šimune ovo napravili iz ne znanja onda što prije očekujemo jednu JAVNU PONIZNU ISPRIKU svim katolicima i župniku. A, ako ste napravili radi ismijavanja i radi ‘fore’ onda ćete biti u velikim problemima.

A pratiti ćemo i sve medije i ‘društvene komentatore’ kao i političare da vidimo imaju li uopće imalo civilizirane uljudbe da ovaj čin osude ili će odobravati i poticati ovakve zlobne činove”, napisao je Batarelo na svom Facebook profilu.

Dijaboličko osvkrnuće u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu koje su napravili dotični Mario Valentić i Šimun Cimerman…

Objavljuje Vice John BatareloPonedjeljak, 30. studenoga 2020.

 

Nakon reakcija, Valentić i Cimerman su obrisali video s društvenih mreža. O svemu je progovorio i Cimerman na Facebooku.

Video možete pogledati ovdje.

“Svi smo nezadovoljni zbog diskriminacijskih mjera gdje su neki povlašteni (vjerske institucije, šoping centri), a neki zakinuti (klubovi, fitness centri, dvorane), stoga sam odlučio napraviti protestni video sa kolegom, a gdje smo vježbali – u crkvi, a koje imaju dopuštenje okupljanja do 25 osoba. Jedina i isključiva namjera je bila ukazati na nejednakost građana, a na koju su naši kolege ukazali dan prije u šoping centru Arena. Možda i očekivano, to se u vjerskoj zajednici kod nekolicine koji nisu vjerojatno niti pročitali objavu, shvatilo kao ‘napad na crkvu’. Napad na crkvu, a gdje dvoje sportaša radi sklekove, a u znak protesta zbog nejednakosti – ono čime se kršćanstvo, zapravo, diči i razmeće – borba protiv nejednakosti ljudi?!”, stoji u početku njegove objave.

“DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA!
Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i…

Objavljuje Šimun CimermanUtorak, 1. prosinca 2020.

 

Javila se i glazbenica Mirela Priselac Remi u komentarima.

“Bogovski. Stožer je izrazito nedosljedan u mjerama, a neke institucije su ‘jednakije’. Nama koji smo senzibilizirani na jednakost i pravednost, takva podjela smeta. Izvrstan performans koji poziva na reakciju i promišljanje!!”, poručila je u komentaru.


Komentari