Odluka ipak nIje pala na Zagreb: Evo zašto su Neovisni za Hrvatsku odabrali Zadar

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Izborni sabor stranke Bruna Esih – Zlatko Hasanbegović: Neovisni za Hrvatsku bit će organiziran 22. srpnja u Zadru jer su svi županijski predsjednici, osim zagrebačkih, potvrdili dolazak u Zadar, izjavio je u utorak Hini neimenovani izvor iz stranke.

Stranka Neovisni za Hrvatsku, s obzirom na to da službeno postoji dvije godine prema statutu je dužna organizirati Sabor stranke, kojega saziva Predsjedništvo stranke. Ranije dogovoreni datum održavanja sabora je 22. srpnja u Zagrebu, no prije par dana u medijima se pojavila informacija da se mjesto izbora promijenilo te da će se izbori održati u Zadru.

Takva situacija upućuje na mogući unutarstranački raskol s obzirom na to da je medijima predsjednica stranke Bruna Esih izjavila da je sabor potvrđen za Zadar jer je velik dio članova iz Dalmacije, dok politički tajnik i glasnogovornik stranke Zlatko Hasanbegović tvrdi da se sabor treba održati u Zagrebu.

Neimenovani izvor iz stranke u razgovoru za Hinu ustvrdio je kako se hipotetski dva sabora ne mogu održati istovremeno jer su izaslanici svih županijskih organizacija, osim Grada Zagreba koji nije poslao svoje delegate, potvrdili primitak pozivnice za Zadar i potvrdili dolazak u Zadar.

“Po logici stvari, zakonu i statutu, da bi se održao sabor mora doći natpolovična većina izaslanika. Ne može jedno tijelo odlučivati bez većine, a ako vam sto posto delegata dolazi na jedan sabor, ne može biti drugoga”, poručio je taj izvor dodavši kako je jedini poziv i radni materijal delegatima upućen za Zadar.

Kaže da “mutnje” oko održavanja sabora nisu potrebne “kada netko nije objasnio zašto bi trebao biti predsjednik stranke umjesto aktualne predsjednice, kada nije izložio niti jedan program, niti pokazao izborne rezultate, sa čime se većina članova stranke slaže”.

“Na kraju krajeva, ne mogu se kandidirati u isto vrijeme dvoje ljudi koji su u imenu stranke, pa to je smiješno. Ako vi idete protiv svega toga, onda imate neki drugi cilj”, rekao je ocijenivši da su odnosi u stranci bili normalni do ove situacije s kandidaturom.


Komentari