ODLUČIO JE! Milanovićev glasnogovornik: ‘Predsjednik je spreman javno se cijepiti!’

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Predsjednik republike Hrvatske Zoran Milanović smatra da bi se svi hrvatski građani trebali cijepiti protiv Covida-19, a osobno je spreman i javno se cijepiti kako bi primjerom pokazao važnost cijepljenja, rekao je Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić.

“Predsjednik Milanović je mišljenja da bi se svi trebali cijepiti, računa pri tome na građansku odgovornost i svijest, a spreman je i javno se cijepiti kako bi svojim primjerom pokazao važnost cijepljenja”, odgovorio je Jelić HINI.

Predsjednik Milanović još je 24. studenoga javno rekao kako će se, ako treba, cijepiti prvi jer je važno da hrvatski građani razumiju da je cijepljenje dobro i potrebno te da se na taj način štitimo kolektivno, podsjetio je Jelić.

FOTO: Davorin Visnjić/PIXSELL

Kako bi građane potaknuli na cijepljenje protiv covida-19 bivši američki predsjednici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton izjavili su da su spremni javno se cijepiti.

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi. Spremnost da se javno cijepe danas su izrazili i vodeći ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite.


Komentari