ODLUČILI STE SPAS OD VRUĆINA PRONAĆI U MORU? Čini se da niste jedini, HAK spreman na veliki pritisak na prometnice

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako javlja Hrvatski autoklub (HAK), vremenski uvjeti u subotu ujutro povoljni su za vožnju, a promet je srednjeg intenziteta. Ipak, govore, tijekom dana očekuje se pojačan promet na važnijim cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, graničnim prijelazima te u trajektnim lukama i pristaništima.

Iz tog razloga, govore, moguća je vožnja u kolonama, ali i povremeni zastoji na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama “u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi”, tvrde.

Podsjećaju potom i da je na snazi ljetna zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju danas je do 14 te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1, govore.

Pandemija vodi glavnu riječ

Zbog vode na kolniku zatvorena je državna cesta DC517 u Belom Manastiru, naveli su.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, zaključuju.

Komentari