Odlučeno je! Gradska Skupština, mjesec dana nakon potresa, napokon će se sastati, oporba opet ogorčena

Skoro pa mjesec dana gradska je oporba zahtijevala od grada sastanak čiji bi dnevni red bio niz točaka o sanaciji štete od potresa, a dana 7. svibnja napokon će se održati sjednica zagrebačke Gradske skupštine koja će, osim o potresu, raspravljati i o i mjerama vezanih za posljedice epidemije Covida-19, odlučilo je predsjedništvo Skupštine, prenosi HRT.

No, ni planiranje dugoočekivane sjednice ne prolazi bez problema. Naime, vladajuća većina koju čini stranka Milana Bandića i HDZ inzistiraju da se sjednica održi elektroničkom poštom, a oporba ne pronalazi razlog zašto jer restriktivne mjere već tada bit će spuštene.

“Drugog svibnja bit će moguća vjerska okupljanja, a 7. svibnja neće biti omogućena fizička sjednica Gradske skupštine koja je vjerojatno najpotrebnija u povijesti grada Zagreba jer neće biti rasprave, neće biti aktualnog sata, neće se moći ništa gradonačelnik pitati, neće se moći raspravljati o njegovoj ulozi i radu nakon potresa i za vrijeme korone, tako da je to apsolutno zlouporaba moći”, poručio je zastupnik Tomislav Tomašević iz “Zagreb je naš!”.

Tomašević je, skupa s klubovima gradskih zastupnika SDP-aGLAS-aHSU-aKlub zastupnika lijevog blokaHSLS-a i nezavisnog zastupnika Vladimira Ferdeljija te Klub nezavisnih zastupnika, prije par dana Gradskoj skupštini podnio zahtjev za sazivanjem sjednice skupštine putem čega su prozvali Dragu Prgometa da u 15 dana odredi datum sjednice. On je to očito učinio nešto ranije.

Na navedenoj sjednici oporba bi htjela razgovarati o četiri točke dnevnog reda pa tako ističu da nije riješeno stambeno zbrinjavanje građana pogođenih potresom, da se ne zna koji su razmjeri štete, a niti kako se koriste donacije te kako protječe sanacija dimnjaka.


Komentari