Od Zagreba do Aljaske i natrag! Hrvoje će svaki dan pedalirati 300 kilometara!

Facebook/Hrvoje Jurić

Hrvoje Jurić u subotu je krenuo u novu biciklističku pustolovinu, odnosno na put oko svijeta s biciklom. Riječ je o Giant World Tour, a na istoimenoj službenoj stranici postavio je tajmer koji mu mjeri vrijeme provedeno na putu. Kako piše portal putoholicari.rtl.h svijet će proputovati na električnom biciklu.

Krenuo je iz Zagreb prema Sloveniji, prošao je Mađarsku, Slovačku, a sudeći prema njegovom Facebook profilu, prije 9 sati bio je u Poljskoj. Cijeli put i gdje se točno nalazi ovaj hrabri avanturist možete pratiti ovdje. 

Kada Hrvoje prođe Latviju i Litvu, vozit će u Rusiju, kroz koju će najviše putovati, točnije 9700 kilometara u 34 dana. Cilj mu je svaki dan prijeći oko 300 kilometara.

Kako bi ovi gradovi i cijelo putovanje ostali zauvijek u Hrvojevom sjećanju, s njim je na put krenuo i snimatelj Matija Pospihalj.

”Imamo veliki kombi u kojem imamo sve. Od tuša, kreveta, kuhinje i svega što nam je potrebno. Osim što će snimati, Matija će i voziti kombi”, otkrio je Hrvoje.


Kada dođu do Vladivostoka letom idu u Australiju, zatim na Aljasku.

” Iz Aljaske vozim sve do istoka Kanade. Onda se letom vraćamo u Europu točnije na Portugal. Preko Španjolske, Francuske, Italije, Slovenije i Hrvatske vraćamo se u Zagreb”, dodao je.

Ovo mu nije prvi puta da biciklom odlazi u udaljene zemlje. Naime, biciklom putuje od 2011. godine, dva puta je prešao Alpe, a od Londona do Istanbula trebalo mu je 30 dana. Tri puta je došao do najsjevernije točke Europe, do Sjevernog rta u Norveškoj. Dva puta je na ta mjesta došao kada je bila zima pa se borio i sa ekstremnim hladnoćama.

Uz Hrvoja i Matiju u projektu sudjeluje još pet ljudi koji će pomoći u produkciji i praćenju službene stranice i Hrvojeve rute.

Kako bi prošao i teške terene, dobio je dva bicikla koji su posebno dizajnirani i rađeni prema njegovim mjerama i kaže kako dogodine izlaze u prodaju.

Hrvoje ne vozi samo za svoj užitak, već cijeli projekt ima i humanitarni karakter. Naime, sa svim prikupljenim sredstvima omogućit će potrepštine najpotrebitijima.

 

Komentari

loading...