OD VELJAČE ZAPOČINJU BESPLATNI TRUDNIČKI TEČAJEVI U ZAGREBU Uveli su i neke novitete za buduće roditelje

U Zaboku bilježe pravi bab-boom (Foto: Pixabay)

Provođenje trudničkih tečajeva organiziraju Grad Zagreb i Gradski ured za zdravstvo već osamnaest godina. Svrha tečajeva je poboljšanje zdravlja u obitelji, zdravlja žena u trudnoći, priprema za rođenje i podizanje zdravog potomstva, kao i podizanje demografske obnove Republike Hrvatske. 

Tečajevi su besplatni za sve buduće majke i očeve, odnosno bračne parove i održavaju se na jedanaest lokacija domova zdravlja Grada Zagreba u 13 grupa. Održavaju se svaki mjesec u trajanju od dva dana po tri sata, a po prvi puta od ove godine tečajevi se organiziraju i tijekom ljetnih mjeseci – srpnja i kolovoza.
Voditelji tečajeva su liječnici specijalisti ginekolozi i patronažne sestre koji najčešće grupama od 15-tak polaznika održavaju predavanja.
Program tečaja obuhvaća zdravstveno-preventivni rad, zdravstveni odgoj, vježbe i praktični rad s trudnicama, savjetovanje, te raspravu tijekom koje se odgovara na pitanja polaznika.

Teme koje se obrađuju na tečajevima:

Dugogodišnje iskustvo održavanja trudničkih tečajeva, znakovit porast broja polaznika iz godine u godinu, interes i motiviranost trudnica i budućih očeva pokazalo je opravdanost održavanja istih, a što je i rezultiralo povratnom informacijom od strane patronažnih sestara da su trudnice koje su polazile tečajeve imale lakši porod i da su se sve odlučile na prirodnu prehranu djeteta.
Najveće bogatstvo svakog društva su djeca, te materinstvo stoga treba tretirati kao najvažniju i ključnu ljudsku investiciju, a trudnoću koja je nešto posebno u životu svake žene učiniti sigurnom.

Raspored održavanja trudničkih tečajeva provjerite na stranici Grada Zagreba.


Komentari