Od ukupnog broja zaraženih, više od trećine oboljelih nalazi se u Zagrebu!

Foto: Daniel KASAP / POOL / HINA

U Hrvatskoj je trenutno 963 oboljelih od koronavirusa, a ta brojka uključuje i 96 novooboljelih. 

Prosječna dob oboljelih je 48,7 godina, a u postotcima, radi se o 53 posto muškaraca i 47 posto žena.

Ministar zdravstva, Vili Beroš, kazao je i kako je 73 pacijenta oporavljeno, ali i kako je 34. oboljelih na respiratoru.

“Uspoređujući brojke testiranih i onih zaraženih, dolazimo do brojke kojom zaključujemo da je 12,52 posto svih testiranih zaraženo”, kazao je.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak kazao je i kako je 21 tisuća osoba u samoizolaciji, a od tog broja 1446 njih zdravstveni su djelatnici.

Istaknuo je i kako su 53 liječnika zaražena, 6 ljekarnika također, a zaražene su i 44 medicinske sestre i tehničari.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Alemka Markotić kazala je kako je većina onih koji nisu na respiratoru te su slučajevi u većini slabi do srednje teški.

“Pojavljuju se i zaražena djeca, a radi se o slabim slučajevima”, kazala je.

O velikom porastu broja oglasio se i ministar Beroš te opet pozvao sve da se pridržavaju mjera i ostanu doma čak i kada je vani sunčano.

Upitan je bio i o onkološkim pacijentima te je kazao kako se u Klinici za tumore provode pojačane mjere, a istaknuo i kako se rade dodatni napori za sve onkološke pacijente.

“Onkološki pacijenti iz KB Dubrava preseljeni su u KBC Sestre Milosrdnice gdje će biti operirani”, zaključuje ministar Beroš te navodi kako rade na tome da svi pacijenti koji boluju od svih drugih bolesti budu prikladno zbrinuti.

 


Komentari