Od sutra na snazi nova regulacija prometa zbog blagdana Svih svetih: Evo kako najbrže do gradskih groblja

FOTO: Zagrebački holding

Uoči blagdana Svih svetih u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se izvanredna organizacija prijevoza putnika, kao i privremena regulacija prometa u zonama gradskih groblja, od sutra pa do 3. studenog.

Već od sutra pa sve do blagdana Svih svetih, kao i na Dušni dan, pratit će se prometna potražnja na linijama čije trase prolaze uz veća gradska groblja te će se prema potrebi uključivati u promet i dodatni prijevozni kapaciteti.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

Za groblje Mirogoj i Krematorij će na blagdan Svih svetih autobusi na izvanrednim linijama voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševec i Markovo Polje od 8 do 20 sati. Autobusi će od Kvaternikovog trga prema Srebrnjaku voziti od 8 do 21 sat.

Tijekom posebne prometne organizacije 1. studenoga prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan.

Na blagdan Svih svetih 1. studenoga tramvaji linija 2, 5, 9, 13 i 15 prometovat će prema nedjeljnom voznom redu, dok će na linijama 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Sva će gradska groblja 1. i 2. studenoga, biti otvorena od 6 do ponoći.

Zona Mirogoj

Od subote 26.10., do srijede 30.10. i od subote, 2.11. do nedjelje 3.11. zabranjen je promet Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea. Vozit će samo autobusne linija ZET-a i autotaksi vozila od 7.30 do 21.00 sat.

U četvrtak 31.10. nećete moći voziti motornim vozilima Mirogojskom cestom od Remetske ceste do rotora i Alejom Hermana Bollea osim redovnih autobusnih linija ZET.

Zona Kaptol

Od subote, 26.10., do četvrtka 31.10. i od subote 2.11. do nedjelje 3.11., svakodnevno od 7.30 do 21.00 sat, zabranjen je promet u Ulici Kaptol. (Osim vozila ZET-a, Taksi i dostave).

U petak 1.11. od 7.30 do 21.00 sat zabranjeno je voziti u Ulici Kaptol svim vozilima osim vozila ZET-a.

U ulici Nova Ves, od Vrančićeve do Degenove, uvodi se jednosmjeran promet u smjeru prema jugu i biti će u cjelodnevnoj primjeni. Lijevo skretanje iz Ribnjaka u Degenovu bit će zabranjeno.

Zona Srebrnjak

U petak 1.11. od 7.30 do 21.00 sat, uvest će se sljedeća ograničenja:

Zabrana prometa uspostaviti će se Bijeničkom od Srebrnjaka do Laščinske kbr.144, te Laščinskom ulicom od Laščinskog Borovca do Bijeničke.

Jednosmjeran promet uvodi se u Bijeničkoj, od Aleje H.Bollea do Srebrnjaka, kao i u ulici Srebrnjak od Bijeničke do kružnog toka na Petrovoj.

Desno skretanje iz kružnog toka Petrova u ulicu Srebrnjak biti će zabranjeno za sav promet osim za vozila ZET-a .Zabranjuje se parkiranje na Bijeničkoj od Aleje H. Bollea do ul. Srebrnjak.

Zona Miroševac

Od subote 26.10 do nedjelje 3.11. od 07.00 do 20.00 sati uvodi se zabrana prometa u Aleji tišine, osim za vozila ZET-a i autotaksi vozila.

U petak 1. 11. od 7.30 do 20.00 sati, uvest će se sljedeća ograničenja:

Zabrana prometa uvodi se u R. Kolaka od Ljubijske do Grižanske, u Grižanskoj, od ul. M. Deanovića do R. Kolaka, Novačkom od Potočke do ulice Pesteri, Mirnoj ulici, u zoni raskrižja Oporovečka, R. Kolaka, Grižanska te na raskrižjima svih ulica koje izlaze na Grižansku između Malekove i R. Kolaka, osim za vozila ZET-a, autotaksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

U Aleji Tišine i Mramornom prilazu uvodi se zabrana prometa za sav promet osim za vozila ZET-a. Autotaksi vozilima i vozilima s posebnom dozvolom nije dozvoljen ulaz.

Uvodi se zabrana obostranog parkiranja u Ulicama Aleja Tišine, Mramorni prilaz i Oporovečka (od Mramornog prilaza do Grižanske ulice).

Zona Markovo Polje

Od subote, 26. 10. do četvrtka, 31. 10. i u subotu, 02. 11. od 7.00 do 20.00 sati, uvodi se jednosmjerni promet u Aleji Mira za sva vozila osim ZET-a u smjeru istoka (od Zlatarske u smjeru Vugrovečke).

U četvrtak 1. 11. od 6.00 do 20.00 sati uvodi se zabrana prometa Vugrovečkom od Varaždinske do groblja Markovo polje i u Aleji mira.

Uvodi se i zabrana parkiranja i zaustavljanja, te je potrebno osigurati nazočnost prometne policije  na Aleji mira, od raskrižja sa Zlatarskom cestom do okretišta redovne linije na istočnom parkiralištu.


Komentari