Od sutra, Gradska plinara Zagreb uvodi niže cijene plina

Facebook

Prije 20-ak dana Gradska plinara Zagreb-Opskrba izvijestila je o odluci o smanjenju cijene plina za krajnje kupce kategorije kućanstvo koji koriste javnu uslugu opskrbe plinom za 5,3 posto u odnosu na dosadašnju cijenu, a ta se odluka od 1. travnja ove godine primjenjuje na sve korisnike u obvezi javne usluge na distribucijskom području Gradske plinare Zagreb i Gradske plinare Bjelovar, prenosi index.hr.

Cijena plina tako će iznositi 0,2367 kuna po kilovatsatu (kWh), što je za 5,3 posto manje od dosadašnjih 0,2499 kuna po kWh (sve su cijene bez PDV-a, koji za plin iznosi 25 posto).

Ti se podaci odnose na cijenu u najčešćem tarifnom modelu (TM2 – s godišnjom potrošnjom od 5000 do 25.000 kWh), a uz iznos po potrošnji građani plaćaju i fiksnu mjesečnu naknadu koja i nadalje iznosi 14 kuna (bez PDV-a).

U navedeni tarifni model spada oko 80 posto kućanstava, a oni će, uz ovu cijenu, godišnje uštedjeti oko 160 kuna.

Gradska plinara Zagreb, zamolila je svoje korisnike da sami očitaju stanje plinomjera (crna polja) i dojave ga od 1. do 15. travnja, isključivo putem web-stranice GPZ-Opskrba, besplatne web ili mobilne aplikacije “moj račun” (za što je potrebna registracija), putem telefona ili putem e-pošte.

Svoje cijene, snizit će i drugi opskrbljivači plina na hrvatskom tržištu, a iako to u potpunosti ovisi od opskrbljivača do opskrbljivača, prema informativnim podacima s internet stranice Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA), cijene će biti niže za od 40-ak do 160 kuna.


Komentari