Od ponedjeljka novi režim u bolnicama: Smanjuje se hladni pogon, otkazuju termini i još mnogo toga

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Bolnice od sljedećeg tjedna počinju s izvanrednim načinom rada, odnosno radom u kojem se primaju samo hitni slučajevi, kako je to bilo ovo proljeće, zbog velikog broja zaraženih.

Tako u KB Dubrava od 16. listopada privremeno se zaustavljaju selektivni dijagnostičko-terapijski postupci, osim liječenja bolesnika s malignim bolestima i bolesnika s neodgodivim kliničkim stanjima.

Rad Hitne službe KB Dubrava nastavlja raditi kao i do sada te se odjeli smanjuju ili spajaju.

“Otvaramo odjel za COVID-suspektne, kakav smo imali u travnju na internoj kirurškoj, s mogućim proširenjem za COVID-pozitivne. Ide se na smanjivanje hladnog pogona s mogućim zaustavljanjem, krećemo s radom u A i B timovima. Čekamo nalog za Arenu, da aktiviramo ljude i opremu koji su već bili tamo”, rekao je ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Mario Zovak za  Večernji list. 

Klinika za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ praktički je popunjena, u KBC-u Osijek popunjeno je 80 posto korona-kapaciteta i pripremaju ih još, KBC Rijeka odjel za korona pacijente popunila je 31 posto, također priprema još COVID-kreveta, a Split je trenutno popunjen 27 posto.

Koronavirus se probio u Opću bolnicu Sveti Duh, KB Merkur, KBC Osijek, KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Psihijatrijsku bolnicu Popovača, Opću bolnicu Našice i OB Zabok, te u nekoliko domova za starije.


Komentari