OD CVIJEĆA, BUVLJAKA DO PIVA: Ako nemate plan za nedjelju u Zagrebu, pogledajte naše prijedloge!

Floraart, Zagreb Beer Fest, Hrelić (Foto: Cropix/ Marko Lopac/ Zagreb.info)

Ako ste bez ideje kako provesti nedjelju u Zagrebu, bez brige! U nastavku smo za vas izdvojili neka od zanimljivih događanja koja vrijedi posjetiti. Od cvijeća, buvljaka do piva, izbor je zaista šarolik, a ne sumnjamo da će se pronaći i nešto za vas.

Zadnji dan na Floraartu

Bundek je i ovog proljeća postao prava cvjetna oaza, a ako još nište posjetili Međunarodnu vrtnu izložbu Floraart, napravite do danas! Ovo omiljeno hortikulturalno događanje završava ove nedjelje, a na samom kraju, posjetitelji će imati prilike učiti od najboljih. Naime, majstorica korejskog tradicionalnog aranžiranja cvijeća, Kang Yong-Soon, kroz nekoliko radionica će pokazati cvjećarsku umjetnost dalekog istoka zvanu “Whagong”.

Detaljan program za nedjelju pogledajte ovdje:

10:00-10:50 Kang Yong-Soon – majstorica Whagonga, tradicionalnog umijeća aranžiranja cvijeća

11:00-11:45 Istine i zablude o medu – Hrvatsko apiterapijsko društvo

12:00-12:45 Radionica za djecu – Hrvatsko apiterapijsko društvo

od 12:00 DJ Sinke Fresh

od 18:00 DJ Stanko Bondža, Art Botega – paint & wine, Face painting

od 21:00 Pop up Film Festival

Floraart (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Shoping na Hreliću

Već tradicionalno, nedjeljom svoja vrata otvara najveći sajam rabljenih predmeta u Hrvatskoj Hrelić. Ovaj kultni „buvljak” nalazi se u Novom Zagrebu, zapadno od gradskog deponija Jakuševac. Ako želite proći najeftinije, Hrelić posjetite iza 11 sati jer kako sati odmiču, cijene padaju sve više i više. Od antikviteta, ploča, knjiga, do odjeće, na ovom buvljaku pronaći ćete baš sve.

Kako izgleda jedna tipična nedjelja na Hreliću, pogledajte na videu:

Matija Cvek na Beer Festu 

“Evo nas natrag “doma”, na staru lokaciju i na stari termin”, riječi su kojima su organizatori najavili ovogodišnje izdanje najvećeg hrvatskog open-air festivala posvećenog pivu i glazbi – Zagreb Beer Festivala. I upravo tako, Zagreb Beer Festival se u svom petom izdanju vratio na lokaciju odakle je sve krenulo, zagrebački Park dr. Franje Tuđmana, u terminu od 19. do 22. svibnja.

Nakon Leta 3, Hladnog piva i Vojka V, posljednji dan festivala obilježit će koncerti Matije Cveka i popularnog dvojca Nipplepeople.

Zagreb Beer Fest (Foto: Facebook)

Glazbena šetnja Zelenom potkovom

Pod organizacijom Centra za kulturu Trešnjevka i Mapiranje Trešnjevke u nedjelju se od 10 sati na Zrinjevcu organizira Glazbena šetnja Zelenom potkovom.

“Niz perivoja u središtu Zagreba poznat kao Zelena potkova ima i dvadesetak zanimljivih lokacija važnih za glazbenu povijest; to su mjesta na kojima se glazba izvodila ili podučavala, stanovi glazbenika, glazbene knjižnice, muzeji i dr. Od Zrinjevca na jug, preko Starčevićevog trga pa uz Botanički vrt prema HNK vodi Vas najbolja poznavateljica glazbenog Zagreba Nada Bezić. Neće biti samo riječi o tzv. ozbiljnoj glazbi, nego i o plesu, jazzu, tamburašima te o kući gdje se prvi put pjevala Paljetkova “Marijana”. U urbanoj cjelini mahom iz kraja 19. st. i početka 20. st. nalazi se pravi glazbeni vremeplov – od glazbenih rukopisa iz 11. stoljeća do najnovije glazbene zgrade u Zagrebu, Muzičke akademije”, stoji u opisu događaja.

Šetnja kreće ispred Arheološkog muzeja, a psi su dobrodošli. Više detalja pronađite ovdje.

Zelena razmjena u Močvari

Ako želite svoj dom obogatiti novim biljkama ili naučiti nove vještine oko brige za iste, onda je Močvara idealno mjesto za vas.

“Donesite svoje biljke, sadnice, pelcere, sjeme, teglice i vrtlarsku opremu, koje vam više ne trebaju i voljeli biste ih zamijeniti za nešto drugo ili pokloniti nekom drugom. Možda želite osloboditi svog unutarnjeg vrtlara, a ne znate gdje početi ili jednostavno želite upoznati ljude koji vole vrtlarenje i bilje; onda svakako dođite na ovu Zelenu razmjenu i zeleno druženje na močvarnoj terasi”, stoji u najavi događaja .

Druženje i razmjena završit će dvjema radionicama “Kako napraviti eko sapun za pranje posuđa od otpadnog jestivog ulja iz vašeg kućanstva” i radionicom prirodne zubne paste.

Sudjelovanje je besplatno, a događaj počinje u nedjelju od 12 sati.

Komentari