JADNI STARCI: Svih 24 novooboljelih od COVIDA-19 u Zagrebu, štićenici su istog doma

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba objavio je danas na konferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u glavnom gradu.

“Tijekom jučerašnjeg dana u Gradu Zagrebu testirana su 202 građana, od toga, nažalost imamo 24 COVID pozitivna bolesnika“, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

Radi se o ulasku virusa u privatni dom u Zagrebu gdje je od ukupno 28 štićenika doma, njih 19 COVID pozitivno.

“Zaraženo je i četvero djelatnika među kojima je jedna čistačica, njegovatelj, medicinska sestra i medicinski tehničar”, rekao je.

Budući da taj dom ima dvije lokacije, tijekom dana, testirat će se i štićenici i djelatnici doma te će biti učinjeno 80 do 100 testova.

Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja za stručne poslove Nastavnog zavoda “Andrija Štampar” kazala je kako je jučer testirano 202 osoba. Istaknula je i kako je 40 osoba smješteno u samoizolaciju, njih deset u karantenu, a provedene su i dezinfekcijske mjere na tri lokacije.

Načelnik Uprave policije, Dubravko Teura, izvijestio je kako su zabilježena četiri kršenja mjere samoizolacije te jedno kršenje mjere zabrane rada trgovačkih objekata gdje je jedan objekat radio izvan radnog vremena.

“Na blokadnim punktevima utvrđeno je 15 kršenja mjera kretanja što je za 30 manje od jučer”, zaključio je.

Gradonačelnik Milan Bandić, izrazio je žalost zbog proboja koronavirusa u privatni dom u Zagrebu, ali je istaknuo kako u ovim gradskim, nema zaraženih.

 


Komentari